Xerox ColorQube™ 9200 печата с кубчетата твърдо мастило

3085

Многофункционалното офисно устройство разполага и с опции за довършителни операции като подвързване и прегъване, с цел предлагане на пълен набор от решения за създаване на брошури и листовки. Революционното офисно устройство на Xerox намалява разходите за цветен печат с 62 процента и се грижи за природата.

кубчетата твърдо мастило

Xerox България представи преди броени дни на пазара ново високоскоростно мултифункционално устройство с твърдо мастило, което осигурява цветен печат при забележително по-ниски разходи и грижа за околната среда, без компромис в качеството на изображението и работата на устройството. Xerox ColorQube™ 9200 намалява разхода при цветен печат с до 62 процента в сравнение с цветните лазерни принтери и ограничава в огромна степен влиянието на офисния печат върху околната среда.

„Нашите клиенти търсят начини да постигат повече с по-малко”, каза Юлиан Григоров, Генерален мениджър, Ксерокс България, „С ColorQube ние отключваме преимуществата на цвета, прилагайки нашата уникална технология с твърдо мастило, за да съкратим разходите и да направим офисните процеси по-прости и по-зелени.”
Серията ColorQube 9200 обхваща три модела, които принтират, сканират и копират със скорост на печат от 38 до 85 страници в минута. Те са разработени върху изцяло нова концепция с цел постигане на по-бърза скорост на печат и по-високи работни обеми с технологията твърдо мастило, която се използва в Xerox принтерите повече от десетилетие.
При пускането на системата в САЩ и други пазари през 2009 г. тя вече е отличена с три престижни награди:

  • Награда за технологично новаторство от Industry Analysts, Inc., отличаваща революционната технология на системата;
  • Награда „Най-новаторско управление на разходите при цветните принтери” за 2009 г. от BERTL Best Awards, за новите ценообразувателни планове Hybrid Color, които се предлагат с ColorQube;
  • Награда за изключителни постижения от Buyers Laboratory Inc. (BLI), за новаторска ценообразувателна система на машината, лекота на употреба и грижа за околната средаXerox ColorQube™ 9200

Грижа за околната среда
Вместо тонер касети, ColorQube 9200 работи с нетоксчини, подобни на пастели мастилени кубчета, които се зареждат изключително лесно. Новото устройство произвежда 90 процента по-малко отпадъци от суровини в сравнение с лазерни принтери от същия клас. Xerox ColorQube намалява влиянието върху околната среда от производство и транспорт. Проучване на Rochester Institute of Technology (Ню Йорк) сочи, че ColorQube изразходва 9 процента по-малко електроенергия в работния си цикъл и произвежда 10 процента по-малко парникови газове от лазерни устройства в същия клас.
Новият модел също отговаря на новите строги изисквания на Агенцията за защита на околната среда на САЩ за ENERGY STAR®.

Новаторски план за управление на разходите
ColorQube 9200 се предлага с планове за хибридно използване на цвета (Hybrid Color), които значително намаляват разходите за цветен печат. С тези планове, клиентите заплащат само количеството цвят, което са изразходвали за дадена страница. Например, в тристепенен план:

  • Един документ с минимум цвят, като лого или малка графика, струва колкото черно-бял документ, отпечатан с лазерен принтер;
  • Документите с умерено цветно покритие, като уеб страници или брошури, ще струват по-малко от половината от стойността им при лазерен печат;
  • Печатането на страници с много цвят, като снимки и графики с плътно покритие, ще струват приблизително колкото и при лазерен печат.

Тези планове елиминират еднотипното ценообразуване, при което стойността на страница с малко цвят е като на страница с плътно цветно покритие. В сайта на компанията http://www.FinallyColorIsLess.com потребителите могат да сравнят текущите си разходи за цветен печат с това, което би се налагало да плащат, използвайки ColorQube.

ColorQube

Лесно опериране и поддръжка
Системата ColorQube е лесна за употреба и поддръжка. Голям, цветен, сензорен екран показва ясно основните функции като копиране и сканиране и предлага видео напътствия в помощ на потребителите при зареждане на хартия и провеждане на функционални тестове. Допълнителни операции, достъпни от сензорния екран, могат да бъдат създавани благодарение на платформата за допълнителни настройки и създаване на операционни приложения – Xerox Extensible Interface Platform™.  Много компоненти на ColorQube са създадени така, че да издържат целия живот на системата. Клиентите могат да подменят самостоятелно единствено комплекта за почистване, който обикновено изисква смяна веднъж или два пъти в годината. Кубчетата твърдо мастило също изискват ограничена намеса. При напълно заредено мастило могат да бъдат отпечатани 55 500 страници преди презареждане. Когато има нужда от презареждане кубчетата мастило могат да бъдат поставени лесно, докато МФУ-то работи, без нужда от изключване на устройството.

Високо качество, голяма гъвкавост
ColorQube 9200 произвежда изображения с отлично качество и живи цветове, върху разнообразни хартии, като се представя особено добре с рециклирани и нискобюджетни хартии. За оптимизиране на качеството на цвета, новите модели са оборудвани с истински Adobe PostScript3, PANTONE® за цветово разпознаване и няколко опции за цветни корекции.
Три довършителни опции включват подвързване и прегъване, с цел предлагане на пълен набор от решения за създаване на брошури и листовки.
Усъвършенстваните функции за сигурност контролират достъпа, следят употребата и защитават конфиденциалната информация. В добавка към това, данните, които се пренасят по мрежата могат да бъдат кодирани, с цел предпазване на сканираните документи от неоторизирани потребители.
„Серията ColorQube 9200 представлява печатната технология, която е в крак с нуждите на съвременния офис,” каза Анжел Бойд, вице-президент, IDC. „Да бъдеш еко и да спестяваш пари, докато използваш нужния цвят – това е всичко, от което клиентите имат нужда.”


Източник: xerox.bg

Интернет портал за печатни технологии.