Xerox DocuColor 242, 252, 260 представени за българския пазар.

3426
Xerox DocuColor 242, 252, 260 представени за българския пазар.

Xerox представи нови три модела от познатата на българския пазар серия DocuColor за висококачествен и професионален цветен печат. Новите A3 мултифункционални системи Xerox DocuColor 242, 252, 260, надграждат наложената на пазара DC 250, позната още под името Olympia.

С последните попълнения в легендарната серия DocuColor, Xerox предоставя професионално качество и достъпен производствен цветен печат.

“В България Xerox е пионер в превръщането на цифровия печат в услуга и изнасянето му в непосредствена близост до клиентите. Това стана с помощта на една жива легенда – Xerox DC12, която постави началото на комерсиалния печат в страната ни преди 5 години.” – сподели Огнян Киряков, Генерален директор на Xerox България по време на официалното представяне на новите устройства и добави – „В момента стотици машини DC12 печатат в България. Преди година и половина се появи наследникът DC250, а сега ви представяме три нови модификации на тази легендарна машина. При Olympia са вградени технологии директно от големите ни производствени преси. На тази територия Xerox е безспорен лидер в световен мащаб.”

Xerox DocuColor 242, 252, 260 предоставят много високо качество на изображенията, с резолюция 2,400 x 2,400 dpi, с изключителен контраст при фините детайли, линии и полутонове. Резултатът е отлична регистрация на цветовете и перфектно напасване на изображението при двустранен печат. Точността и постоянството на цвета се постига чрез професионално калибриране. Новите системи печатат с лекота и върху релефни медии и са лесни за управление, благодарение на големия сензорен екран и потребителския графичен интерфейс. Мощните контролери гарантират по-бърза работа с тежки графични файлове.

Скоростта на печат при Xerox DocuColor 242, 252, 260 е съответно:

  • 40 страници в минута в цветен режим и 55 в черно-бял за  DocuColor 242;
  • 50/65ppm за DocuColor 252;
  • 60/75ppm DocuColor 260.
Първата страница излиза за  10.7 секунди, в цветен режим и 4.3 секунди в черно-бял. Благодарение на патентования от Xerox тонер “Emulsion Aggregation High Grade” се постигат изображения с постоянно качество. Има възможност за избор на степента на гланц на изображението, както при копиране, така и при печат. Новите системи работят с широка гама от медии – при ръчно подаване до 300 gsm, а през стандартните тави до 220 gsm, с автоматичен дуплекс – до 176 gsm.
 

„Чрез несравнимото качество на изображенията, високата продуктивност и лесното управление, новите печатащи системи DC 242, 252, 260 посрещат нуждите на широк кръг ключови потребители, като маркетингови изследователски компании, рекламни агенции, консултантски бюра, дизайнерски студия, както и фирми в сферата на професионалния печат, от малки печатни студия до големи дигитални центрове” – споделя Валентин Митев, Маркетинг мениджър на Xerox България.

Множество са допълнителните модули за довършителни операции, с които могат да бъдат надграждани устройствата. SMart Kit позволява на потребителите сами да подменят лесно и бързо, части и консумативи в машините – фюзер, барабан, тонер.

„С новата Олимпия можете да построите устойчив производствен процес.” – обобщи Огнян Киряков и добавя – „Според нашата статистика, средното време за сервизиране на DC250 е само 4 часа на месец. През останалото време машините произвеждат и носят печалба на собствениците си. Краткото време за поддръжка е комбинация от конструктивна надеждност и добър сервиз, осигуряван от партньорите на Xerox България.”

-XXX-
XEROX е лидер в производството на целия спектър от цифрово печатно оборудване, от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване на ефективността на работата и доходността на бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международни корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълен спектър от услуги, свързани с продажба и техническо обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:
Валентин Митев, Marketing communications, Xerox Bulgaria, тел: 976 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Ралица Николова, PR Manager, New Moment PR, тел: 963 04 66, raly@newmoment-bg.com

Интернет портал за печатни технологии.