Xerox e индустриалният лидер по брой отпечатани страници на дигитални преси

1731
Xerox e индустриалният лидер по брой отпечатани страници на дигитални преси

Xerox Corporation е индустриалният лидер по брой отпечатани страници на дигитални професионални машини в света. Това сочат данните на независимата международна изследователска агенция InfoTrends.

Според нея дигиталнитемашини на Xerox по целия свят са произвели повече от 13 млрд. страници А4, през 2006 г., като флагманите са Xerox iGen3® Digital Production Press и DocuColor® Digital Presses. На посочените модели високоскоростни професионални машини е произведен половината от световния обем дигитално отпечатани страници в този сегмент.
  Джим Хамилтън, директор в InfoTrends, споделя, че: „Представените цифри са изчислени на базата на стандартна за полиграфската индустрия дефиниция за отпечатък. За да сме сигурни, че сравняваме „ябълки с ябълки” и да оценим произведените обеми по най-обективен и независим начин, използвахме за единица мярка страница с размер 8.5” x 11” (A4 за Европа), независимо дали става дума за черно-бял или цветен печат. 
  В изследването си InfoTrends са включили всички цветни принтери със скорост на печат по-висока от 41 страници в минута, в.т.ч устройства с листово и ролно подаване на медиите, както лазерни, така и мастиленоструйни.
  На световно ниво, една преса Xerox iGen3 произвежда средно около 400 000 страници А4 за месец, което е почти двойно от месечния обем, на която и да е друга машина, според оценката на изследването. Към края на 2006 г. повече от 70 преси iGen3 надхвърлят обеми от 1 млн. отпечатъка на месец. Най-големият брой отпечатани страници досега за един месец на една дигитална система iGen3 е 2.5 млн.
  Водещата независима анализаторска компания BERTL в областта на офисния и производствения печат, наскоро присъди на iGen3 с изключителния рейтинг от 5 звезди, най-високата възможна оценка.

За Ксерокс

XEROX е лидер в производството на целия спектър от цифрово печатно оборудване, от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване на ефективността на работата и доходността на бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международни корпорации. Днес компанията работи в повече от 130 държави и произвежда повече от 200 нови продукта на година. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълен спектър от услуги, свързани с продажба и техническо обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете – www.xerox.bg и www.xerox.com.


За контакти:
Мирослава Цветанова, Мениджър индустриални решения за GAI, Xerox Bulgaria, тел: 976 69 19; miroslava.tsvetanova@xerox.com
Ралица Николова, PR Manager, New Moment PR, тел: 963 04 66, raly@newmoment-bg.com

Източник:
Ксерокс – България ЕООД

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.