Xerox GlossMark – нови нива на защита на документите

3528

Корпорация Xerox пуска на пазара нов софтуерен пакет – GlossMark™ plus Creation Suite 1.3. Комплектът включва инструменти за възпроизвеждане на различни печатни ефекти, които могат да бъдат използвани както за защита на важни документи, така и за създаване на уникални дизайнерски печатни продукти.

Новият софтуерен пакет разширява предлагания спектър софтуерни инструменти за печат на специални ефекти с машини от индустриалния клас.

Специалистите в Xerox в течение на няколко години разработват технологии, които позволяват повишаване степента на защита на документите без значително увеличение на разходите за печат. GlossMark™ plus Creation Suite включва Xerox технологиите GlossMark, CorrelationMark и InfraredMark.

Технологията GlossMark позволява отпечатване на защитни изображения, наподобяващи холограмните, без да са необходими специален тонер или хартия. Благодарение на промяната на пречупване на светлината в повърхностния слой на изображението се създава специален визуален ефект – скрито изображение, което се  забелязва само при промяна на ъгъла на светлината. Подобно на водния знак, ефектът GlossMark може да се види без употребата на допълнителни устройства, но пък е невъзможно да бъде изтрит или премахнат, нито да бъде сканиран или копиран.

CorrelationMark е технология за защита на документи срещу фалшифициране. Отпечатаните с нея текст и други графични изображения могат да бъдат видяни само с помощта на специален прозрачен ключ-матрица. Ефектът може да бъде постигнат с помощта и на цветно и на монохромно Xerox оборудване.

InfraredMark позволява отпечатването на текст или изображение, невидими при дневна светлина, които се проявяват само при излагане на инфрачервена лампа или наблюдаване през уеб-камера. Ефектът може да бъде постигнат с помощта на стандартен тонер.

Създадените с помощта на GlossMark plus Creation Suite специални ефекти спомагат за бързото идентифициране на оригинални документи и предотвратяването на тяхното фалшифициране чрез съвременно оборудване (скенери или копири). Съчетаването на няколко ефекта за защита надеждно гарантира уникалността на пропуски, билети, сертификати, ваучъри, сертификати, квитанции, дипломи, застрахователни полици и  други ценни документи. Специалните ефекти за печат на Xerox помагат за привличане на допълнително внимание към маркетингови материали или документи за пряко разпространение, които значително се отличават от конкурентните с ефектно графично оформление. Влагането на специални ефекти не налага допълнителни обработки след отпечатване и не повишава себестойността на документа.

Софтуерният пакет GlossMark plus Creation Suite, програмиран за дигитални принтери и индустриални Xerox машини, е съвместим с операционните системи Windows XP и Vista. Комплектът се интегрира напълно и с инструменталния набор за печат на променливи данни Xerox FreeFlow VI Suite. Бързият, семпъл и степенуван работен процес, съчетан с интуитивен интерфейс, позволява на потребителите да създават лесно разнообразни печатни и маркетингови материали със специални ефекти.

Източник: xerox.bg

Интернет портал за печатни технологии.