Xerox iGen4 беше официално представен в България

3397
Spread the love

Дигиталната машина от най-висок клас е инсталирана и изпълнява поръчки във фирма Biss Advertising Agency

На съвместно събитие Xerox България и Biss Advertising Agency представиха новата цветна индустриална преса – Xerox iGen4. Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на ЕС

Дигиталната производствена преса Xerox iGen4, най-високото постижение в еволюцията на дигиталния печат, бе представена на съвместно събитие на Xerox България и Biss Advertising Agency, в Rainbow Plaza снощи. Проектът по внедряване на машината е реализиран с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

„Доразвивайки силно успешната Xerox iGen3®, най-добрата високо-скоростна цветна дигитална преса до този момент, новото поколение iGen4 предлага качество на цвета и автоматизация, които пренаписват стандартите в печата,” каза Юлиан Григоров, изпълнителен директор на Xerox България. „Това е нововъведението, което индустрията очакваше от Xerox.”

Големите печатници, студията, които се занимават с фото продукция, книгоиздателите и агенциите, занимаващи се с директен маркетинг разчитат на дигиталните производствени преси при производство на книги в къси тиражи, фото приложения, директна персонализирана поща, персонализирани брошури и други маркетинг материали. В индустрия, която в продължение на десетилетия разчиташе на офсетов печат, дигиталните производствени преси на Xerox създадоха нов пазар и промениха печатния бизнес.

iGen4 създава фото изображения с офсетово качество и с истински цветове от първата до последната разпечатка. Това е идеалната преса за производство на рекламни брошури, материали за директен маркетинг и специализирани фото продукти – все печатни задачи, които обикновено са силно доходни за производителите.

Производителността на дигиталната преса е ключов фактор за увеличаване на доходността от печата. При iGen4 производителността е с 25 до 35 процента по-висока, благодарение на автоматизираните операторски задачи, съкращаване на нуждата от прекъсвания за настройване и намаляване на цялостните операционни разходи. Като резултат от това iGen4 изпреварва традиционния офсетов печат с по-бързо и по-икономично изпълнение на печатните задачи.

„Преимуществата на дигитализирането на индустрията са ясни – способността за персонализиране, по-бърза оборотност на финансовите средства, икономични кратки тиражи и още,” каза Куинси Алън, президент на Xerox Production Systems Group. „С високата разделителна способност и производителност на iGen4, все повече поръчки могат да бъдат изпълнени дигитално като например фото приложения, които трябва да бъдат перфектни като изпълнение.”

Засилване на лидерството на пазара
След като създаде модела на печат при посикване преди две десетилетия, Xerox продължава да предлага най-обширното портфолио от дигитални печатни преси, вече подсилено и от присъствието на iGen4.

“iGen4, както и десетки други технологии, инструменти и ресурси, които представихме наппоследък, затвърждават сериозния ангажимент на Xerox към графичния пазар,” добави Алън. „Ние инвестираме в нововъведения, които укрепват лидерството ни днес и за в бъдеще.”

iGen4 е напредък за индустрията

С 400 нови части и подсистеми, както и наскоро патентовани технологии, iGen4 предлага изключително качество на изображението, с висока разделителна способност, произвеждайки ясни изображения с живи цветове, благодарение на няколко нови компонента:

  • Auto Density Control (автоматичен контрол на плътността) – патентована технология, която използва широко-обхватен набор от сензори за автоматично откриване и премахване на разминавания в плътността и дефекти в изображението, докато пресата работи. Дефекти като резки и драскотини са присъщи за повечето печатни процеси и често изискват намеса на оператор или сервизен техник за отстраняване на проблема. Този нов компонент отстранява подобни дребни дефекти и iGen4 не спира да функционира.         
  • Carrier Dispensing System – нов метод за освежаване на девелопера – който осигурява постоянна еднородност на цвета от първата до последната отпечатка, и от една задача в друга. С Carrier Dispensing System отпада нуждата от намеса на оператор за спиране на машината и подмяна на девелопера.
  • High Definition Linearization – подобрява баланса на цветовете, като запазва яснотата на детайлите във фона, което е особено важно при отпечатване на фотографии и портрети.
  • Advanced Color Profiling – възможност за генериране на профили и автоматична настройка на цветовете.

iGen4 разполага също с вграден високоскоростен линеен спектрофотометър. Устройството автоматично създава цветови проби, регистрира ги като верни и обработва информацията – всичко това при пълната производствена скорост на iGen4. Резултатие са офсетово качество на печат при изображения с безупречно истински цветове.

Създадена, за да помогне на печатниците да редуцират влиянието си върху околната среда, iGen4 използва сухи нетоксични мастила с понижени нива  на отпадъчност. Повече от 97% от компонентите на машината подлежат на рециклиране и преработване.

По-лесни, по-бързи задачи за печат с iGen4 и инструментите на Xerox за работа в поточна линия

iGen4 предлага също гъвкавостта на печатния сървър FreeFlow® , който дава възможност за производство на големи тиражи и управление на изключително сложни печатни задачи. Сървърът CX Color на Creo и сървърът EX Color на Fiery също се предлагат с iGen4.

Пресата обработва лесно множество приложения от малотиражни статични задачи до печат на променлива информация (VDP) с водещи за индустрията книгоиздателски решения като FreeFlow VI Suite и XMPie – основният доставчик на софтуер за VDP и крос-медийни решения.

Съчетаването на Xerox FreeFlow Process Manager и iGen4 допълнително увеличава производителността чрез автоматизиране на предпечатната подготовка – ръчната намеса на оператор е сведена до минимум, което олекотява и цялостния производствен процес. Със софтуера Xerox FreeFlow Digital Workflow, печатниците могат лесно да интегрират iGen4 в своята операционна линия и да използват решението за управление на дигитални и  офсетови процеси.

В помощ на печатниците за увеличаване на възвръщаемостта на инвестицията Xerox предлага над 75 инструмента и ресурси за бизнес развитие в своето спциализирано портфолио „Profit Accelerator® -ресурси за дигитален бизнес”. Те помагат на клиентите да увеличат обработваните печатни обеми и да ускорят ръста на печалбата си.

Юлиан Григоров
на снимката: Юлиан Григоров, изпълнителен директор на Xerox България

Igen 4
на снимката: макет на Igen 4, по време на представянето.

Източник: xerox.bg

Биографична информация