Xitron пуска на пазара Prism

2100
Xitron пуска на пазара Prism

Xitron е познат на българския потребител, основно с RIP софтуер, който предлага и управлява не малко устройства в България. Сега фирмата е решила да пусне на пазара и дигитална печатна машина, предназначена за малки и средни тиражи. Устройството се нарича Prism.

Печатът се осъществява благодарение на висококачествена LED матрица и еднопасова технология на печат. Тонер касетите и барабани са отделни и бързо заменящи се, но на сайта не може да се намери информацията за вида на тонера. Xitron Prism поддържа формати до 12.9″ x 47″(328 x 1200 см) на хартии от 64 до 270 g/m2. Дуплексът е стандарна характеристика на устройството. Скоростите на печат достигат до 36 страници на минута за цветен печат.

Собственият Navigator Digital Controller на Xitron управлява Prism с пълен набор от професионални производствени инструменти, включващи мултисистемна поддръжка(до три Prism едновременно) и управление на цвета (color management). Възможността за ъпгрейд към Navigator GPS означава, че тази система може да стане гръбнакът на предпечатната секция, контролирайки Prism и всяка друга, от всички над 150 различни устройства(CTF, CTP, inkjet и DI печатни машини), поддържани от Xitron.

И следва интересното. Официално не е определена цена на машината, но се предвижда тя да не надвишава 10 000 $ за базовия модел, плюс Prism software RIP.

Източник: www.xitron.com

Интернет портал за печатни технологии.