Хартиените бутилки на Frugalpac стават все по-популярни

244
Хартиените бутилки на Frugalpac стават все по-популярни

Британската компания за хартиени бутилки Frugalpac ще инсталирала тяхна машина в австралийски производител на вина и спиртни напитки Paper Bottles.

 

хартиени бутилки

 

Произведената в Обединеното кралство машина Frugal Bottle, която ще пристигне в Австралия ще бъде едва третата такава в света, като първата е отишла в канадска печатница, а втората – в калифорнийска винарна.

Австралийците от Paper Bottles предвиждат да започнат пълноценно производство на хартиени бутилки в рамките на 12 месеца и твърдят, че ще имат капацитет от 2,5 милиона бутилки годишно.

Хартиените бутилки Frugalpac са с вместимост 750 ml и се създават в триетапен процес, първият от които е отпечатване и щанцоване на картона. На втория етап бутилките се изработват от напечатания и щанцован картон на машината на Frugalpac, като в тях се поставя контейнер за напитката от типа „торбичка“, а на третия етап бутилките се пълнят.

Paper Bottles е дъщерно дружество на Mother of Pearl Vodka, което ще използва бутилките Frugalpac за собствените си продукти и ще предлага услугата чрез Paper Bottles на други производители на напитки. Хартиените бутилки могат да се използват за вина, спиртни напитки и други негазирани напитки.

Никола Томпсън Хенкок, директор на Mother of Pearl Vodka, заяви: „Очакваме бутилките Frugalpac да станат широко използвани сред австралийските производители на напитки. Отзвукът от Frugalpac в Обединеното кралство е толкова голям, че всъщност Aldi току-що започна да използва Frugalpac за собствената си марка вино.“

 

хартиени бутилки
Водка в хартиена бутилка: Никола Томпсън Хенкок и Ник Хенкок

 

Хартиените бутилки имат много по-малък въглероден отпечатък от стъклените, струват по-малко за транспортиране и са безопасни, така че могат да се използват около хотелските басейни, на стадиони, на фестивали и други подобни. Frugalpac твърди, че бутилките ѝ са пет пъти по-леки и имат шест пъти по-малък въглероден отпечатък от стъклените бутилки.

Източник: Frugalpac

Вижте и други публикации за хартиени бутилки в Printguide

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.