Mondi и Robopac си сътрудничат за решение за опаковане на палети с хартия

2008
Mondi и Robopac си сътрудничат за решение за опаковане на палети с хартия

Компанията за опаковки и хартия Mondi си партнира с производителя на машини за опаковане на палети Robopac, за да предложи решение за опаковане, съхранение и транспортиране на палети с хартия.

 

хартиено стреч фолио

 

Безпроблемното и по-устойчиво решение, чиято цел е да замести използването на стреч фолио е разработено с помощта на експертния опит на Robopac в областта на машините за опаковане и опита на Mondi в опаковането и производството на хартия.

Новата машина за опаковане на Robopac вече ще използва хартията Advantage StretchWrap на Mondi и ще замени ненужното използване на пластмаса.

Според Mondi, хартията Advantage StretchWrap е 100% крафт хартия и осигурява отлична защита на палетизираните изделия, като използва високата си здравина, устойчивост на пробиване и абсорбиране на напрежението. Материалът е изработен от възобновяеми материали и не съдържа пластмаса или покрития, което я прави рециклируема в съществуващите в Европа потоци за рециклиране на отпадъци.

За пример, полуавтоматична машина на Robopac за час може да използва 25-килограмова макара с Advantage StretchWrap за опаковане на до 40 палета, докато напълно автоматизираната опаковъчна машина на същия производител може да опакова до 750 палета с една макара, което е приблизително до 60 палета на час.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.