Cimpress прилага 4,5 дневна работна седмица

2746
Cimpress прилага 4,5 дневна работна седмица

Cimpress са голяма компания с оборот от над 2.5 милиарда долара, която предлага на своите клиенти персонализирани продукти с помощта на печатна и web to print технология.

От компанията съобщават, че ефективно прилагат 4,5 дневна работна седмица за някои от техните предприятия. Наричат инициативата „Презареждащи петъци“, при която служителите могат да си вземат половин свободен ден за да прекарат времето си както пожелаят. Инициативата обаче не е подходяща за всички нейни предприятия, като например присъединената през 2015 година към Cimpress печатницата Tradeprint, заради мащабите и риска това да повлияе на конкурентоспособността и. За информация, оборотът на Tradeprint е над 12 милиона евра само за полугодието на 2021 година.

Друга добра инициатива, която са въвели Cimpress с пробен период е „специално време за обучение“, което е част от нормално работно време с цел да инвестират в техните служители.

 

Cimpress

 

В България също има фирми в печатния и рекламния бранш с опит да оптимизират работата си и да преминат към по гъвкаво работно време като предлагат четиридневна работна седмица без това да влияе отрицателно на работната заплата. Времето ще покаже дали моделът е успешен за индустрията.

Интернет портал за печатни технологии.