В Печатница Оптимал принт инсталираха Konica Minolta bizhub PRO C65hc.

3012

Модификацията bizhub PRO C65hc е единствената в България с High Croma тонер даващ възможност за печат в разширено цветово пространство.

Печатница Оптимал принт допълват предлаганите до сега от тях офсетови услуги с новата дигитална машина и вече предлагат на своите клиенти персонализация, къси тиражи и кратки срокове за изпълнение на някои от поръчките.

Konica Minolta bizhub PRO C65hc

Дигиталната машина Konica Minolta bizhub PRO C65hc е вече в експлоатация. Тя е оборудвана с модули за довършителни операции като модул за сгъване, перфорация и вмъкване на предварително отпечатани материали. Konica Minolta bizhub PRO C65hc работи с медии от 64 до 300 гр/м2 и размери от А5 до А3+ (от 100х148 до 330/487 мм), което я прави подходяща също и за печат върху химизирана хартия, печат на пликове, печат на стикери и PVC и др. Част от тези услуги се предлагаха и до сега в офсетовата печатница, но само сега те могат да бъдат реализирани в малки тиражи и с възможност лесно да бъдат персонализирани. За максимална ефективност  дигиталната печатна машина е снабдена с RIP CREO color service IC-304plus.

Техническите характеристики на С65hc са стандартни за серията bizhub PRO, но има и една съществена разлика, която се крие в последните две букви от името на машината. Hc е съкращение за High Croma. С помоща на тонерът High Croma може да се реализира печат с по-голям цветови обхват, като целта е той да се приближи към цветовия обхват на пространството RGB, за да могат клиентите да получават печатен продукт с наситеност, сходна с тази, която виждат на екрана (What you see is what you print). Полимерният тонер с който работи bizhub PRO C65hc дава предимство на печат, което е особено забележимо във виолетовите и пурпурните (magenta) области.

Вижте повече за Печатница Оптимал принт и предлаганите от тях услуги:

Печатница Оптимал принт
гр. София, ул. „Георги Бенковски“ №40
тел.: 02/ 983 33 73, 0889/ 835 701
факс: 02/ 983 25 28
www.optimalprint.bg

Фирми предлагащи химизирана хартия.

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.