Интервю с Рафи Албо преди семинара му на 9 октомври в София

2350
Интервю с Рафи Албо преди семинара му на 9 октомври в София

One-to-One маркетинг – това е стратегия, работеща най-добре при малки, нишови и ценово чувствителни пазари.

 

Рафи Албо е собственик на SEGMARKETING – водеща агенция за маркетинг и мобилна добавена реалност, световен експерт в лоялния маркетинг и персонализираната комуникационна индустрия.

 

Работил е с най-големите световни брандове като Domino’s Pizza, кредитнити карти Visa, модния бранд Mango, автомобилната марка Mitsubishi. По време на семинара му в София ще видите много мостри от негови кампании, както и детски книжки, опаковки на продукти от ежедневието ни, които предизвикват истински WOW ефект.

 

Ето и специалното интервю, кото даде Рафи за новинарското ни издание PrintGuide.info.

 

Да започнем с обяснението на малко познатия у нас термин One-to-One marketing. Какво означава това?
Чистият One-to-One Marketing е стратегия, която съчетава технология + база данни на клиенти + емоционален криейтив по начин, по който комуникацията с клиента е по много по-личен начин. Вместо „маркетинг за теб“, посланието и начинът на взаимодействие е „маркетинг за мен“ – лично и направено специално за конкретния човек.

Можеш ли да ми дадеш пример за подобна кампания, използваща инструментите на One-to-One маркетинга и постигнала целите си?

Има много примери, но се сещам за една много успешна. Става въпрос за KEDS KIDS Fashion (детската линия на американска модна верига), които представиха новата си есенно-зимна колекция по този начин на 50% от топ клиентите си, които генерират над 90% от оборота им. Предложението им беше да получат персонален каталог на новата колекция със снимки на техните собствени деца на първа корица – безплатно – в който и да е от магазините на страната. Тази уникална кампания надхвърли всички очаквания и предизвика огромен наплив към магазините и огромни обороти още в първите дни на пускането на новата колекция.

 

Вижте видеото и как беше организирана кампанията:

 

 

Това е второто ти идване в България. Смяташ ли, че идеите ти и кампаниите, които реализираш по цял свят биха работили на толкова малък и ценово чувствителен пазар като нашия?

Чистият One-to-One маркетинг е страхотна и ефективна стратегия за малкия пазар. Същността на кампаниите, ориентирани за конкретни потребители, е да са ориентирани за определени ниши на пазара. One-to-One маркетингът е много подходящ за малки пазари, на които повечето базите данни с клиенти са по-малки. Колкото по-малък е пазарът, толкова по-голям е процентът на възвръщаемост на такива таргетирани кампании.

 

Относно чувствителността на пазара по отношение не цената – във всяка компания има по-висока печалба и по-висок процент на възвръщаемост от клиенти, които генерират най-големия процент от приходите. Подходът и комуникацията към тези клиенти трябва да са различни на много по-емоционално ниво и този тип маркетинг е най-добрата стратегия за най-добрите клиенти.

 

Как посетителите на семинара ти на 9 октомври да извлекат възможно най-голяма възвръщаемост от участието си? Ще им дадеш ли готови решения за собствения им бизнес?

Най-добрият начин да получат възможно най-много ползи от семинара е да следват успешните правила на One-to-One маркетинга. Ще покажа много примери, които могат да бъдат приложени във всяка компания от всеки бранш в икономиката. Първата стъпка е да се запознаят с най-новите технологии (интернет, принципи на работа на мобилните приложения и т.н.) и втората стъпка е да направят първата си One-to-One кампания в най-кратки срокове след семинара. Препоръчвам на всички да разговарят с мен след семинара, за да им дам практически насоки за конкретни кампании, които искат да реализират.

 

Дата на семинара: 9 октомври 2014

Място: зала Витоша, Интер Експо Център

Вижте програмата и как можете да сe регистрирате.

 

Ето и какво е добавена реалност (Augmented Reallity) – видео на SEGMARKEТING

 

 

Материала написа: Деси Тодорова

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.