На еко екстремистите май им светна лампичката.

2035

Германската кампания на WWF за разпространение на PDF, забранен за печат показа вътрешни пукнатини в организацията.

Кампанията “запази като WWF”, която WWF Германия започна този месец, не само разяри печатната и хартиената индустрия, но и според документи, цитирани от PrintWeek, е създала вътрешни разногласия в природозащитната организация.

В електронно писмо, изпратено от международния директор по корпоративните отношения на WWF International Maria Boulos до директора за маркетинга на WWF Германия Dirk Reinsberg на 10-и декември, кампанията е била наречена “подвеждаща”. Според писмото на Boulos, WWF Германия са създали глобален продукт (файловият формат WWF) без да го съгласуват с WWF International. Заради това WWF International не са успели да предупредят партньорите си, съвместно с които работят в областта на целулозата и хартията.

“Това се отрази много лошо на WWF в някои страни”, пише Boulos. Писмото заявява, че никой не спори с основното послание на “запази като WWF”, но опитът за постигане на “просто послание за съхраняването на хартията… за съжаление е толкова просто, че става подвеждащо”.

“Посланието трябва да бъде променено, за да стане ясно, че WWF не е против употребата на хартия, но че ние призоваваме към намаляване на прекомерната консумация на хартия, включително чрез рециклиране и купуване на FSC сертифицирани хартии, които имат най-малко влияние върху водите и климата.”

Източник: printweek.com

Текста написа: Мартин Новев

Линк към предишната статия за еко файловия формат.

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона „Поискай оферта“.

Интернет портал за печатни технологии.