Сувенири – 10 практични съвета преди да поръчате

5687
Сувенири – 10 практични съвета преди да поръчате

 

Предлагаме ви кратък гайд, който да ви ориентира сред множеството фирми клиенти на каталога polygraphy.info.

 

сувенири

 

Ето нашите съвети при избора доставчик на сувенири и брандирането им:

1. Не чакайте последния момент да поръчате вашите сувенири. Често клиентът поръчва в последния момент. Резултатът от това е, че няма да намерите точно избрания от него или от вас артикул и ще получите каквото е останало в склада. Вероятно и в количество, което няма да ви удоволетворява. Винаги имайте предвид, че за повечето сувенири е необходимо време за доставка и брандирането им.

2. Доверявайте се на фирми с традиции и склад с наличности. Много фирми предлагат сувенири само по каталог, който е общодостъпен в интернет и не разполагат с наличности и склад. Доверете се на фирми, за които това е една от основните дейности от поне две години и имат опит в доставките и поддръжката на складови наличности. Нашият съвет е да попитате за наличности на склад или време за доставка.

3. Брандирането на сувенирите изисква време. Предвидете го преди да обещавате, че преди Коледа всичко ще бъде ОК! Голяма част от сувенирите се брандират основно със сито, тампонен или дигитален печат. Всички са сравнително (спрямо офсета например) слабо производителни, заради по-сложна подготовка на печат и несъвършенства на технологията. Представете си как ще са натоварени всички печатници (сито, тампон и дигитален) в края на годината, когато всички ще желаят сувенирите им да имат лого на фирмата. Нашият съвет е да изберете за партньор фирма, която не само предлага внос на сувенири, но и брандирането им. Предполага се, че така вашата поръчка ще бъде с предимство.

4. Поинтересувайте се как може да се брандира избрания от вас сувенир. Понякога може да се окаже, че имате повече от една възможност за брандиране.

5. Опитайте се да обясните на крайния клиент, че колкото по-опростен е дизайнът на брандировката на сувенира, толкова по-щастливи ще са всички. Всяко корпоративно лого трябва да има вариант в един цвят и това ще се отрази и на цената на клиента. Споделете това с него! Шареното не е предимство! Понякога си струва да се направи промяна в корпоративното лого, за да се пригоди за печат върху сувенири. Това ще спести време и най-вече пари.

6. Предвидете време за препечатване (ребрандиране). За съжаление, понякога се случва. Често това става заради сгрешен корпоративан цвят, правописна грешка и пр. Нашият съвет е: внимание и контрол на процеса. Не очаквайте макет или пробен печат при брандиране със сито или тампон, но такъв е възможен при дигитален печат и лазерно гравиране. Задължително след като изберете сувенир, разгледайте мостра, не избирайте само по каталог в интернет, за да не останете изненадани в качеството. Понякога препечатването не е възможно!

7. Не подценявайте дигиталния печат при брандирането на сувенири. Възползвайте се от новите технологии, каквото и да ви твърдят традиционалистите в бранша. Само с дигитален печат можете да брандирате точно толкова сувенири, колкото желаете, без да се съобразявате с минимални бройки. Имайте предивид, че в България има достатъчно дигитални машини, които могат да ви предложат тази услуга. Съобразете се че за разлика от дигиталния печат на листовки и дипляни, тук се изисква доста повече време за подготовка и няма как да бъдат брандирани сувенирите ви в деня на поръчката, колкото и малко да са те.

8. Екоманията. Еко сувенирите са на мода. Ако ви е трудно да изберете сувенир, то се доверете на еко сувенирите. Те са актуални винаги.

9. Избирайте по-често европейски производители. Това е изцяло фенски съвет от нас. Разбира се, не всичко от Китай е некачествено, а и ценово стоките от там са по-конкурентни, но въпреки това ви препоръчваме да изберете европейски производители, когато цената ви устройва.

10. Търсете нестандартни сувенири. Така ще впечатлите много повече клиентите си, отколкото ако предложите за сувенири химикалка или пепелник.

 


Вижте нашите препоръки за фирми, които предлагат сувенири и техните каталози, както и брандиране:

Астра Графика ДМ ЕООД
Разполага с нова техника спомагаща за висококачествено извършване на ситопечат, 4 цветен тампонен печат, трансферен печат, промишлен печат. Благодарение на добра техника и квалифициран персонал Астра Графика притежава възможност за високо качество, дълги тиражи и разумни срокове.

Булгед

Една от най-големите дигитални печатници в България предлага и брандиране на сувенири, разбира се с услугата директен дигитален печат.

Бай Сърпрайз ООД
BY SURPRISE е утвърдена на пазара рекламна агенция в областта на сувенирната и предметна реклама. Член на PSI Germany – Promotional Product Service Institute и БАКА /Българска асоциация на комуникационните агенции/. By Surprise разполага с магазин, който предлага сувенири и подаръци в единични бройки или малки тиражи.

На сайта на фирмата можете да намерите: Общи Каталози, Специализирани каталози, ВИП каталози, Коледни каталози. Вижте всички онлайн тук.

Джей дизайн
Внася и предлага рекламни и промоционални сувенири. Член на професионалната организация PSI – Promotional Product Service Institute. Разполага със собствена печатна база. На сайта им можете да намерите подробно описание по категории на предлаганите продукти със цени. Продуктите са с описано възможно печатаемо поле и препоръчителен вид печат, с който могат да се брандират. На сайта можете да видите подробна информация за над 4000 продукта!!!

Радев Принт ЕООД

Директен и трансферен текстилен ситопечат печат. Тампонен печат на сувенири и различни детайли. Ситопечат – плосък и ротационен. Топъл печат – плосък и ротационен. Разполагаме с модерна база и добре обучен екип с дългогодишен опит в предлаганите услуги. Наши клиенти са основно рекламни агенции.

ПираПринт

Сублимационен печат върху полиестерен текстил и трикотаж. Ситопечат върху текстил и трикотаж. Бродерия, апликация и печат върху текстил и трикотаж.

Фреш Принт ЕООД

Фреш Принт са дигитална печатница, която разполага с оборудване за брандиране на сувенири. Освен печат върху сувенири те предлагат и печат върху текстил, както и дигитален печат върху всякакви други медии.

ДЖИПИТИЕС ЕООД

GPTS е рекламна агенция със собствено производство. Могат да ви помогнат в избора на подходящ сувенир, да ви консултират в начина на брандиране и да ви предложат готов завършен продукт.

КЮ АР МЕДИЯ ООД

Фирмата специализира в изработката на сублимационни продукти – чаши, тениски, сувенири, алуминий. Предлагаме широка гама от рекламни изделия и персонализирани подаръци.

Лого Дизайн ООД

Лого Дизайн наистина са Завод за реклама. Могат да ви предложат цялостно обслужване в избора и брандирането на вашите сувенири.

Призма ООД

Рекламна агенция Призма е един от пионерите в производството, разпространението и печата на рекламни материали на българския пазар. Компанията е установена през 1994 г. и за следващите повече от 20 години не спира да се развива, расте и да подобрява набора от предлагани услуги на пазара. Вижте каталога с рекламни сувенири и материали, който агенция Призма издава повече от 15 години, тази година е онлайн.

Принтхъб ЕООД

Принтхъб предлагат брандиране на рекламни сувенири. Сублимационен печат на чаши, канчета, бутилки и други. На тях можете да разчитате и на дизайн и предпечатна подготовка.

On Print

On Print са един от основните вносители на рекламни сувенири. Имат изградена търговска мрежа в цяла България. От 2020 г. фирмата е официален представител на рекламни сувенири с марката Hidea. Имат и собствена печатна база.

 

 

Можете да използвате за вдъхновение сайта Printidea.info, където можете да разгледате различни печатни продукти и сувенири.

 

Можете да изпратите масово запитване до всички препоръчани по-горе фирми за сувенири, чрез системата www.bgoferta.info от този линк.

Ако имате въпроси и нужда от препоръка, не се колебайте да се свържете с нашия администратор:
тел.: 0878 100 148

 

Други публикации свързани със сувенири в Printguide, можете да видите тук.

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.