Нова технология за декориране на метални кутии от Actega

1852
Нова технология за декориране на метални кутии от Actega

Actega показа технологията Innocan за декориране на метални кутии по време на изложението Metpack. Решението е разработено в сътрудничество с Brasilata Labs и HP Indigo.

 

Actega Innocan

 

Производителите на кутии досега се изправяха пред сериозни предизвикателства да осъществят рентабилен печат на малки до средни тиражи на кутии със специален дизайн. В същото време търсенето на по-къси тиражи в този сектор нараства и технологията Innocan може да помогне за решаването на тези проблеми, според намерението на разработчиците. Технологията предлага решение, при което дигитално отпечатаните филми се ламинират върху ламарина. Innocan включва подготовка на металния субстрат за ламиниране, отпечатване върху термореактивната страна на термоламиниращия филм и ламинирането му върху металния субстрат.

 

 

„HP Indigo внася в това вълнуващо сътрудничество своята уникална LEP технология, която прави възможно това решение, както и присъщите предимства на дигиталния печат, като кратък срок за пускане на пазара и печат на променливи данни“, каза Гиди Амир, стратег по иновации и интелектуална собственост в HP Indigo . „Ние предлагаме на производителите на консервни кутии цялостно портфолио от печатни мастила, решения за защита на марката, графични генератори за рекламни кампании и други.“

 

Новата технология дава възможност за рентабилното декориране на общи обеми на метални опаковки до 50 000 литра (което се равнява на тираж от 2400 листа). При по-големи тиражи, според изчисленията на разработчиците, офсетовия печат е по-евтин.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.