Amcor открива нов завод за гъвкави опаковки в Китай

1572
Amcor открива нов завод за гъвкави опаковки в Китай

Доставчикът на опаковъчни решения Amcor откри своя нов завод за производство на модерни гъвкави опаковки на стойност 100 милиона долара в Хуейджоу, Китай.

Новото предприятие разполага с първата в Китай автоматизирана производствена линия за опаковане, високоскоростни печатни преси, каширащи машини(ламинатори) и машини за производство на торбички.

 

Новият завод за производство на гъвкави опаковки на Amcor в Huizhou, Китай.

Твърди се, че е това е най-големият завод по производствен капацитет в Китай за производство на гъвкави опаковки и той е с обща площ от почти 55 000 m².

Очаква се в предприятието да бъдат наети над 550 служители, които ще произвеждат гъвкави опаковки за храни и стоки за лична хигиена.

Amcor въвежда в завода първата интелигентна система за производство на гъвкави опаковки на китайския пазар. Системата включва интелигентни лазерни скенери, светлинни завеси, висококачествена защита на машините и няколко точки за контрол на качеството.

Цялото технологично оборудване в предприятието отговаря на строгите стандарти за здраве, безопасност и опазване на околната среда на Европейския съюз (ЕС) и е сертифицирано по CE. Заводът има възможност за проследяване на целия производствен цикъл, контролиране на климата на производствената среда и производство с ниски въглеродни емисии.

Съоръжението разполага с три модерни лаборатории за изпитване и анализ. Заводът ще използва знанията от наскоро създадения Amcor Asia Pacific Innovation Center в Jiangyin, Китай, за създаване на етични решения за опаковане.

Новият обект в Хуейджоу има няколко функции за устойчивост. Например системи за контрол на замърсяването на въздуха и предпазване от вредни замърсители (RTO), системи за пестене на енергия, възстановяване на топлината, ниска консумация на енергия и събиране на дъждовна вода, за да се намали въздействието върху околната среда и въглеродния отпечатък.

Amcor са световен лидер в разработването и производството на опаковки за храни, напитки, фармацевтични, медицински продукти, продукти за домашна и лична хигиена, и други продукти. Имат присъствие в над 43 държава, като най-близките до България са в Турция и Румъния. В заводите на Amcor работят над 44 000 служителя. Продажбите на компанията са повече от 15 милиарда американски долара годишно.

 

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.