ANTALIS CREATIVE POWER AWARDS – международен конкурс, посветен на графичния дизайн и печатната мостра

390
ANTALIS CREATIVE POWER AWARDS – международен конкурс, посветен на графичния дизайн и печатната мостра

До 31 май 2022 г. Анталис кани творци от цял свят да представят своите най-креативни и устойчиви проекти, направени от хартия, разпространявани от Анталис.

ANTALIS CREATIVE POWER AWARDSЗа да разшири границите на креативността, Анталис, водещият дистрибутор на хартия в Европа, стартира конкурса Antalis Creative Power Awards в партньорство с The Brand Identity, престижна платформа за графичен дизайн. До 31 май 2022 г. графичните дизайнери, комуникационни агенции, печатници или собственици на марки са поканени да представят най-добрите си проекти, за които са използвали поне една хартия, разпространявана от Antalis.

От минималистичен стил до по-традиционен дизайн, Antalis Creative Power Awards приветстват всеки печатен проект, направен с голям избор от марки хартия (Olin Design, Olin Origins, Pergraphica и др.) и производители на хартия Arjowiggins, Favini и Cordenons. Това състезание е в съответствие  на инициативата  Creative Power от Анталис, която демонстрира силата на печатните комуникации чрез ефектни хартии и  устойчив печат.

Жури от водещи имена в сферата на печата и графичния дизайн ще определи най-креативните и еко-устойчиви проекти.

 

ANTALIS CREATIVE POWER AWARDS

 

Креативността и екологичната устойчивост са в основата на Antalis Creative Power Awards

Конкурсът ще търси креативното мислене и екологичния подход сред участници от цяла Европа, Азия и Южна Америка. За да засили ангажимента си за устойчивост, Анталис ще проведе серия от уебинари по тази ключова тема – от екодизайн до иновативни решения за ембосиране и фолиране, които ще насочат участниците към по-устойчиви идеи за печат и брандиране.

Четири категории:

1. Reports & Publishing: Годишни отчети, доклади за корпоративна социална отговорност, луксозни книги, справочници, каталози и др.
2. Mailers & Invitations: Покани, картички, флаери
3. Packaging & Promotional: Луксозни опаковки, кутии
4. Brand Identity & Stationery: Тефтери, папки, менюта, визитни картички, презентационни материали

Победителите в тези категории ще спечелят вечеря в изискан ресторант за всички участници, обвързани с проекта, както и специални ваучери от партньорите на конкурса.

Четири специални награди

1. Design for Good: Тази категория е за проекти, подкрепящи екологични и обществени каузи. Анталис желае да постави дизайнерите  с кауза под светлината на прожекторите.
2. Paper Stories: Анталис кани участниците да покажат силата на хартията в рамките на комуникационна кампания, като споделят своите най-успешни печатни кампании.
3. Eco-Conception: Анталис желае да подчертае проектите, използващи отговорни хартиени решения.
4. Print Excellence: Тази специална награда ще отличи проектите, получили най-високо техническо класиране в другите категории. Журито ще избере най-перфектно изпълнената изработка.

Победителите в специалните категории ще бъдат поканени на посещение в завода на  Arjowiggins Stoneywood в Шотландия, където се произвежда най-голямото разнообразие от ефектни хартии в света.

Всички победители ще бъдат обявени през септември 2022 г. и ще получат специално изработена награда, създадена от известната френска дизайнерка Maud Vantours В допълнение към това те ще се възползват от широко медийно отразяване, включително интервюта и статии, генерирани от The Brand Identity.

  • Списание Antalis Creative Power Awards Magazine (15,000 копия)

Изданието ще представи 50-те най-впечатляващи проекта от конкурса.

  • Бърза и лесна регистрация

Всички проекти могат да се регистрират онлайн на antaliscreativepowerawards.com  до 31-ви май 2022г.

„Наградите Antalis Creative Power Awards са чудесна възможност за творците да изразят своята креативност чрез използването на хартия. В дигиталната ера е от съществено значение да се подчертае допълващият се и незаменим характер на хартията и ние от Анталис вярваме, че бъдещите проекти ще покажат точно това. Оригиналността също върви ръка за ръка с екологичния ангажимент, поради което добавихме към това състезание категория за екоотговорност. И накрая, международното измерение на състезанието ще допринесе за представяне на тенденциите в графичния дизайн и ще служи за вдъхновение за бъдещи проекти.“ коментираха от Анталис.

За Анталис
Анталис е част от групата Kokusai Pulp & Paper, световен лидер в разпространението на хартия, опаковки и  медии за широкоформатен печат със седалище в Япония и листван на Токийската фондова борса (ISIN JP3293350009) с оборот от 545 милиарда йени* през 2021 г.

В Европа и Латинска Америка , Анталис е водещ B2B дистрибутор на продукти и услуги в хартии и промишлени опаковки и номер две в дистрибуцията на медии за визуална комуникация. Със седалище в района на Париж (Франция), Анталис оперира в 30 страни, обслужвайки над 100 000 клиенти с екип от 3800 служители и революционни решения за електронна търговия. Техните 93 дистрибуторски центъра, фокусирани върху екологичната отговорност, предоставят услуги от световна класа.
*прибл. 4,2 милиарда евро

Научете повече на www.antalis.com, в LinkedIn, Twitter, Instagram, Facebook, Pinterest или YouTube за най-новите новини!

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.