Проект BBCG или как да създадем собствено ръководство за цвета на бранда ни

600
Проект BBCG или как да създадем собствено ръководство за цвета на бранда ни


BBCG (Better Brand Color Guide) е некомерсиален проект създаден доброволно от група специалисти, който има за цел да разработи и предостави за широко използване ръководство за дефиниране на цвета на съответния бранд.

Напълно безплатно можете да получите инструкции как да създадете прилично, недвусмислено ръководство за цветовете на вашата марка (бранд).

Проектът BBCG не е някакъв нов теоретичен подход. Това е методология, базирана на известни и доказани концепции, години практически опит и преди всичко здрав разум.

BBCG (Better Brand Color Guide)

Някои от ключовите моменти за получаване на солидно цветово ръководство за марката според BBCG:

  • Използвайте измерване на цвета, който сте избрали като основна дефиниция на цвят на марката. Препратка към име или номер в мострен каталог за цветове не е много точна. Урокът показва примери от реалния живот.
  • RGB стойностите не означават нищо, освен ако не посочите кой RGB. Стойности на конкретен цвят в sRGB и AdobeRGB изглеждат различно.
  • CMYK стойностите не означават нищо, освен ако не посочите кой CMYK профил, кое „условие за печат“ е приложено. Едни и същи стойности, например върху хартия с покритие и хартия без покритие, ще изглеждат различно.
  • Автоматичните преобразувания от RGB или Lab към CMYK не са най-добрият избор за цветовете на марката. Ръчната корекция ще осигури по-добър резултат и по-малко дискусии с печатарите.
  • Направете го лесен за изпълнение! Споделяйте ASE файлове!

Тези точки и много други са обяснени във файла с урока, който можете да изтеглите безплатно! Авторите казват, че това не е научна статия, а обяснение с много практически, нагледни примери. Разгледайте документа по-долу!

Как да създадем по-добро ръководство за цвета на нашия бранд.

 

Още за проекта BBCG вижте тук: www.projectbbcg.guide

Интернет портал за печатни технологии.