Canon издига възможностите на UVgel принтерите Colorado серия M на ново ниво с множество иновации

766
Canon издига възможностите на UVgel принтерите Colorado серия M на ново ниво с множество иновации

Надграждайки глобалния успех на Colorado серия M – модулният 1,6-метров принтер „ролка към ролка“ с опционално UVgel бяло мастило1, представен на пазара миналата година – Canon днес разширява атрактивността на серията M с множество иновации. Тези допълнения предлагат на нови и съществуващи клиенти разширен набор от печатни приложения и откриват възможности за навлизане в нови пазарни сегменти, като например опаковки и индустриален печат.

FLXture
Технологията FLXture добавя микрорелеф към широкоформатни разпечатки за фини ефекти върху печатната повърхност.

UVgel Packaging Factory
UVgel Packaging Factory може да създава въздействащи печатни опаковки за потребителски и луксозни стоки.

Canon Colorado
Серията M на Canon Colorado беше пусната на пазара миналата година. Модулният 1,6-метров принтер „ролка към ролка“ предлага опционално UVgel бяло мастило.

 

Нов печат с микрорелеф FLXture за специални ефекти

Нова функция, която вече е налична за принтера от серия Colorado M, е FLXture – технология за релефен печат с пет мастила, която добавя микрорелеф към широкоформатни разпечатки за фини ефекти върху печатната повърхност, пресъздавайки луксозното и сетивно усещане на материали като дърво и кожа. Креативни печатни продукти могат да бъдат проектирани с лесни за използване „рецепти“ в софтуера PRISMAguide XL, който интелигентно подготвя слоевете UVgel мастило за печат. Независимо дали изискването е за фин хомогенен релеф, елегантни релефни надписи или за подчертаване на части от изображения върху скъпи опаковки, етикети или други продукти, FLXture може да добави към печатните продукти допълнителни повърхностни ефекти без сложни комбинации от различни материали. Функцията FLXture е налична както за потребители на новозакупени принтери, така и за настоящи потребители на най-новите версии на софтуера за принтера Colorado и PRISMAguide XL.

Нова UVgel Factory System за опаковки

За производители на опаковки, които търсят рентабилна алтернатива на аутсорсинга на много малки печатни тиражи, или за доставчици на печатни услуги, които искат да разширят предложенията си с производство на опаковки, новата конфигурация UVgel Packaging Factory разширява вече широките възможности на принтерите Colorado, за да осигури дигиталния еквивалент на конвенционалното ламиниране. Произвеждайки персонализирано отпечатано ламинатно фолио за последващо ламиниране на велпапе, UVgel Packaging Factory пренася предимствата на дигиталния печат по заявка в този сектор с голям потенциал и може да създава въздействащи отпечатани опаковки за потребителски и луксозни стоки.

Конфигурацията UVgel Packaging Factory се състои от принтер Colorado M5W „ролка към ролка“ подаващо устройство за големи ролки Fotoba и изходен нож и стакер. Тя може да работи с голяма ролка (с дължина до 2000 метра) класическо ламинатно фолио, отпечатвайки висококачествени, незабавно изсъхнали и силно устойчиви на надраскване ламинатни листове при скорост до 159 m2/h. Опцията FLXfinish+ за Colorado серия М предлага допълнителна креативност в дизайна, позволявайки добавяне на матови, гланцови или смесени матово-гланцови ефекти върху една разпечатка без допълнителен лак. Подобно ламинатното фолио с офсетов печат дигитално отпечатаното фолио може да се обработва чрез обикновен процес на ламиниране. И с високото ниво на автоматизация на UVgel Packaging Factory процесът на печат може да бъде оставен без надзор. Конфигурацията UVgel Packaging Factory вече е достъпна в търговската мрежа в Европа, Близкия изток и Африка.

Максимална производителност с разширена гама печатни носители

Като допълнителна стъпка за максимизиране на производителността чрез намаляване на необходимостта от смяна на ролки за по-големи тиражи, новата опция Jumbo Roll Interface сега позволява на принтерите Colorado да работят с големи ролки от всякакви видове печатни носители, включително прозрачни, релефни, метализирани и тъмни печатни носители.

Предимствата на UVgel се разпростират и върху индустриалния печат

Възможностите на Colorado серия M и технологията UVgel се разпростират и върху индустриалния печат – по-специално печата на мембранни бутони, които са електронни устройства, използващи натиск за отваряне и затваряне на веригата. Отпечатаното върху полимерен материал, като например полиестер или поликарбонат, мастило трябва да бъде издръжливо и гъвкаво, за да се предотврати отлепване. В това отношение UVgel технологията се отличава с това, че е достатъчно здрава, за да не изисква ламиниране в повечето случаи, и е специално разработена с еластичност за печат върху гъвкави материали без напукване. Не са необходими допълнителни или опционални функции за това приложение.

Матю Фокнър, директор маркетинг и иновации за Европа, Близкия изток и Африка, Група за широкоформатен печат, Canon Европа, посочва: „Предлагайки уникалните предимства на технологията UVgel на Canon, Colorado беше проектиран от самото начало, за да осигури оптимална комбинация от качество, производителност, автоматизация, диапазон от приложения, експлоатационни разходи и екологична устойчивост. Последвалият успех на системата на пазара показа каква страхотна комбинация от предимства предлага и заедно с препоръките на клиентите ни вдъхнови да разработим модулния Colorado серия M. Представена на пазара миналата година, серията М на свой ред дефинира нов стандарт за производителност и значително разшири обхвата от печатни продукти, които клиентите могат да произвеждат.

„И ние няма да спрем дотук. Възползвайки се от предимствата на технологията UVgel и модулността на Colorado серия M, подобренията, които обявяваме днес, се фокусират върху диверсификацията на печатните приложения и автоматизацията. С непрекъснатото развитие на технологиите и нашата стратегия и ангажимент за иновации, ориентирани към клиентите, ще продължим да предлагаме иновации, които осигуряват на нашите клиенти конкурентни предимства, като увеличават техните възможности и им помагат да предлагат нови печеливши и креативни печатни продукти, като например опаковки и индустриален печат.“

„Ние страстно вярваме, че тази дългосрочна стратегия за модулност и гъвкавост ще промени към по-добро начина, по който се произвеждат широкоформатни и други печатни продукти, и ще бъде от полза за нашите клиенти и обществото като цяло.“

Colorado M5W с новата технология FLXture, както и UVgel Packaging Factory са показани на щанда на Canon в зала 8a на drupa 2024. В тясно сътрудничество с нашите партньори Fotoba (зала 9) и Lamina (зала 12), Canon ще демонстрира пълния производствен процес – от печат до ламиниране и рязане на крайната опаковка с помощта на плоски режещи системи на Zünd. Също така конфигурацията UVgel Print Factory ще бъде показана на живо на drupa на щанда на Fotoba в зала 9.

За повече информация за Colorado серия М, моля, посетете: Широкоформатни принтери от серията Colorado M: прецизност и скорост – Canon Bulgaria

1Близо 90% от клиентите са избрали също да закупят опцията за бяло мастило, когато са инвестирали в Colorado серия M.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.