Уредите ColorChecker за калибрация на монитори

296
Уредите ColorChecker за калибрация на монитори

ГЕД представя продуктите от серията Calibrate, които са изключително достъпни и ви дават възможност сами да калибрирате своя монитор бързо и лесно.

 

Уредите ColorChecker за калибрация

 

Калибрираният монитор е от изключителна важност за правилната работа с файлове за дизайн и печат.

Calibrate са изключително лесни за използване и най-често представляват интерес за:

  • Дизайнери, които искат да работят с правилни цветове още при създаването на своите дизайни
  • Собственици на марки и техните продуктови мениджъри, които трябва да одобряват визуално опаковки и други файлове, за които цветовете са критични.
  • Предпечатни студия и предпечатни екипи, които искат да работят с дигитални стандарти и да използват своите монитори за дигитални цветни проби (soft proof)

Уредите са създадени специално за това приложение, изключително компактни са и могат да се използват без специфична подготовка.


Какво представляват е ColorChecker Display и ColorChecker Studio

ColorChecker предлага едни от най-добрите колориметри и спектрофотометри на пазара, които са насочени към нуждата на визуалните нужди.

Уредите са разработени от X-Rite и са познати на пазара със старите си имена като ColorMunki и i1 Display – от тук е и названието на този тип уреди, като “маймунки”.

В споледствие те се отделиха в отделна марка и в момента се продават под марката ColorChecker, като все още са едно от най-добрите решения за калибрация на монитори.

Колориметрите са най-добрият начин да контролирате цветопредаването на вашите монитори, както и да намалите ефекта от промяната на техните параметри във времето.

Софтуерът, който идва с уредите е много функционален, като предоставя възможност както за автоматични настройки, така и за интерфейс за напреднали, в който можете да контролирате различни параметри на профилирането.


От какви модели ColorChecker можете да избирате

  • ColorChecker Display – това е основният колориметър в портфолиото, който работи с CC Studio. Може да се използва за калибрация на монитори и проектори. Предлага само стандартни настройки и опростени възможности за контрол на калибрацията
  • ColorChecker Display Pro – про версията е подобна, но предлага повече възможности за потребителски настройки. Има и функция за наблюдение на околното осветление и вграден процес за QA.
  • ColorChecker Display Plus – най-високият клас колориметър на компанията, който може да измерва по-високо ниво на осветеност и измерва с по-голяма скорост. Подходящ за HD и HDR екрани.
  • ColorChecker Studio – единственият спектрофотометър в портфолиото, който освен за монитори и проектори може да се използва за калибрация на принтери, скенери и фотоапарати. Предлага основни възможности за RGB/CMYK калибрация.

ColorChecker Display

ColorChecker Display Pro

ColorChecker Display Plus

ColorChecker Studio

ColorChecker Display

ColorChecker Display Pro

ColorChecker Display Plus

ColorChecker Studio

Вид уред

Колориметър

Колориметър

Колориметър

Спектрофотометър

Софтуер

CC Studio

CC Profiler

CC Profiler

CC Studio, ColorChecker Camera

Възможност за поддръжка на няколко монитора

До 4 дисплея

До 4 дисплея – възможност за споделяне на настройките

До 4 дисплея – възможност за споделяне на настройките

До 4 дисплея

Калибрация на монитор

Да

Да

Да

Да

Калибрация на проектор

Да

Да

Да

Да

Калибрация на секенер

Да

Калибрация на принтер

RGB/CMYK

Калибрация на фотоапрат

Да

Максимална осветеност

1000 nits

1000 nits

2000 nits

1000 nits

Измерване на околната осветеност

Да

Да

Да

Да

Активно наблюдение на околната осветеност

Да

Да

QA на мониторите и тяхната равномерност

Да

Да

Как можете да закупите ColorChecker за вашите нужди

Уредите за калибрация на монитор започват от 150 евро без ДДС за Calibrate ColorChecker Display. Цялото портфолио е на много достъпна цена и може да се използва за контрол на качеството на един или повече монитори.

Можете да се свържете с ГЕД по всяко удобно за вас време на sales@gedbg.com, за да получите вашата персонална оферта и допълнителна информация за продуктите.

За Calibrate
Компанията продава някои от най-известните решения за калибрация на периферия, използвана при различни индустрии и приложения, като фотография, дизайн, предпечат и други.

За ГЕД
Портфолиото на ГЕД от уреди и софтуери за контрол на цветовете предлага на компании от различни индустрии лесни и функционални решения за създаване на цялостни цветови работни потоци, които ви помагат да постигате своите цветови цели с намалени разходи.

Интернет портал за печатни технологии.