CorelDRAW Graphics Suite 2024

459
CorelDRAW Graphics Suite 2024

Новият CorelDRAW® Graphics Suite 2024 е вече на разположение на потребителите. Вижте някои от новите функции и подобрения.

Painterly Brush

Painterly Brush е инструмент, който променя правилата за игра в графичния дизайн. За разлика от инструментите за четка в други приложения, които са или само векторни, или само пикселни, инструментът Painterly Brush съчетава най-доброто от двата свята – пикселен инструмент за четка, който се управлява от векторни криви.

 

Painterly Brush

 

 

 

За да научите повече за инструмента Painterly Brush, гледайте пълния урок.

Отдалечени шрифтове

В новата версия вече можете да получите достъп до отдалечени шрифтове, като например Google Fonts. По подразбиране отдалечените шрифтове не са разрешени в софтуера и това се задава допълнително. След като разрешите отдалечените шрифтове, в полето със списъка на шрифтовете се показва икона на облак за онлайн шрифтовете, които не са изтеглени и инсталирани, както и за всеки шрифт, който е намерен в системата ви, но не е инсталиран. Когато се използва отдалечен шрифт, той ще бъде изтеглен и инсталиран автоматично и вече няма да показва икона на облак в полето със списъка с шрифтове.

 

Отдалечени шрифтове

 

В CorelDRAW 2024 тази функция ви спестява време, когато отваряте документ, съдържащ шрифтове, които не са в системата ви или шрифтове, вградени във файла, но налични в онлайн библиотека. Тези липсващи шрифтове се инсталират автоматично, като се елиминират всички стъпки за заместване на шрифтове.

Работен процес с недеструктивни ефекти

Работният процес на недеструктивните ефекти за растерни изображения е рационализиран, за да осигури последователно и безпроблемно използване. В CorelDRAW 2024 добавянето на битмап ефект от менюто Effects сега автоматично отваря раздела FX на панела Properties. Тук можете да получите достъп до всички инструменти и настройки за тези недеструктивни ефекти, за бързи корекции в реално време, и безкрайни експерименти.

 

недеструктивни ефекти

 

В PHOTO-PAINT панелът Effects е реорганизиран, за да служи като единствен магазин за недеструктивни ефекти. И в двете приложения можете да прилагате няколко специални ефекта към един и същ обект, да включвате или изключвате отделни ефекти и да променяте реда им. С едно щракване можете да нулирате даден ефект или да изравните всички ефекти.

За да научите повече за недеструктивните ефекти, гледайте тези пълни уроци:
Прилагане на ефекти, базирани на изкуствен интелект, към битови карти и вектори
Прилагане на ефекти в PHOTO-PAINT

Нови шаблони за дизайн

Създадена е изцяло нова селекция от 300 персонализируеми облачни шаблона, предназначени изключително за абонати и потребители на пробна версия. Създайте красиви брошури, лога, инфографики, уеб графики и други с двойно повече творчески шаблони, достъпни за абонатите.

 

темплейти за дизайн

 

За да научите повече за работата с шаблони, гледайте пълния урок.

Подобрения от актуализацията за абонати от септември 2023 г.

В тази нова версия са добавени няколко подобрения на основа на обратната връзка с лоялни клиенти, включително известия за актуализация на драйвери, интуитивни имена на файлове за възстановени документи и др. Вижте и няколко други подобрения, които бяха представени за първи път и само за потребителите с абонаменти  в актуализацията от септември 2023 г. Сега са налични в CorelDRAW Graphics Suite 2024 за всички.

Режим на фокусиране

С режима Focus (Фокусиране) можете да изолирате един обект или група обекти, за да редактирате само тези елементи.

Щраквате с десния бутон на мишката върху обекта, който искате да редактирате директно в работното пространство или в панела на обектите и изберете Bring into Focus. По този начин избраният обект остава изцяло на дисплея и в пълен цвят, дори ако над него са поставени други елементи на дизайна. Всички останали обекти са избледнели във фонов режим и са сиви в панела на обектите.

 

Режим на фокусиране

 

Ако използвате режим на фокусиране върху единичен обект, който не е част от група, ще бъде създадена временна група за фокусиране. Ако не са добавени никакви обекти, временната група ще изчезне, когато се върнете едно ниво назад. Ако към временната фокус група се добавят допълнителни обекти, тази група ще остане.

За да научите повече за режима на фокусиране, гледайте пълния урок.

Подобрение в инструмента за печат на променливи данни

Усъвършенстван е работен процес в CorelDRAW при задачите за печат с променливи данни. Поддържат се данни от Excel, както и файлове във формати CSV, TXT или RTF.

 

Print merge

 

 

След като данните са импортирани, можете да правите промени в записите директно в прозореца Configure Data Source (Конфигуриране на източника на данни), да преименувате или изтривате колони, както и да добавяте или премахвате цели записи. Можете също така да добавяте данни от друг източник, например втора електронна таблица, която съдържа връзки към пътищата за снимките в профила на служителите.

Друго подобрение на Print merge е възможността за добавяне на изображения и QR кодове.

За да научите повече за печатането на променливи данни и обединяването на печата, гледайте пълния урок.

Усъвършенстван панел за управление на активи

Панелът Assets е преработен, за да осигури познат и интуитивен метод за преглеждане на файлове. Щракването върху иконата Browse (Преглед) отваря дървовидна структура на папките с два панела с възможност за промяна на размера. Изберете папка в горния панел Folders (Папки) и миниатюрите на активите в тази папка се показват в долния панел Content (Съдържание).

За да научите повече за панела Активи, гледайте пълния урок.

Усъвършенстван работен процес на експортиране

Новото са опростените опции в панела за експортиране на избраните обекти, на текущата страница или на всички страници.
Добавени са и нови формати за експортиране, включително битмап (BMP), CorelDRAW (CDR), Computer Graphics Metafile (CGM), Adobe Photoshop Document (PSD) и Google Web Picture (WEBP).

За да научите повече за експортния панел, гледайте пълния урок.

Усъвършенстван импорт на PDF

Възможностите за импортиране на PDF файлове също са подобрени. Отворете PDF файл в CorelDRAW и полученият CDR файл ще има подобрен текстов поток и възможност за редактиране, както и подобрения в запазването на форматиращите елементи, колоните, параграфите и др.

За да научите повече за подобрения панел за импорт и редакция на PDF, гледайте пълния урок.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.