drupa 2024 се завръща

277
drupa 2024 се завръща

Най-голямото изложение за печатни технологии отваря врати на 28 май – 7 юни 2024. Традиционно ще се проведе в messe Dusseldorf и ще заеме площ от 140 000 кв.м.drupa 2024 се завръща1427 изложители от 50 държави ще заемат 17 палати на изложбения център за 11 дни.
Те ще представят иновативни печатни технологии, материали и софтуерни решения, които определят развитието на индустрията днес и в бъдеще. От известни световни играчи до амбициозни новодошли и стартиращи фирми – списъкът на регистрираните изложители изглежда като кой кой е в печатарската и опаковъчната индустрия. Според организаторите най-важните сегменти на това изложение ще бъдат производството и печатът на опаковки.drupa 2024 се завръщаЕто малка извадка на изложителите: Bobst, Canon, Comexi, Duplo, EFI, Epson, ESKO, Fujifilm, Heidelberg, Horizon, HP, Kodak, Koenig & Bauer, Kolbus, Komori, Konica Minolta, KURZ, Landa, Müller Martini, Ricoh, Screen, Windmöller & Hölscher, Xeikon.  Можете да видите пълния списък на изложителите онлайн на www.drupa.de.drupa 2024 се завръщаПолезна информация за посетителите:

Тук можете да планирате посещението и срещите си по време на изложението.
Ще намерите списък с изложителите, можете да направите съвпадение по дейности и бизнес направления и да си запазите час за среща. Вижте тук.
Можете да изтеглите и приложение за телефона си.

  • Цена на билет за 1 ден: 65€
  • Цена на билет за 3 дни: 165€
  • Цена на билет за 5 дни: 225€

Резервирайте входен билет онлайн тук.
* Входният билет за изложението НЕ важи за градски транспорт в Дюселдорф.

 

Какви са тенденциите в печата за последните години според drupa.de и защо форумът е толкова важен за индустрията

  • Печатният бизнес е голям и глобален с 4 млн. служители по целия свят, 950 млрд. долара печалба, генериращ 4% от БВП на глобалната икономика.
  • Силно зависим от икономическите предизвикателства: инфлация, геополитически предизвикателства, спадове в икономиката, липса на обучени специалисти.
  • Най-важните трендове в развитието: дигитализация и устойчиво развитие

Кои са двигателите за развитието на печатния бранш в световен мащаб?

  • увеличаването на средната класа в Индия и Азиатския регион.
  • нарастването на средната класа – хора с годишни доходи над 20 000 долара.
  • увеличение на потреблението на храни, напитки, козметика и по-висок клас стоки, което води по повече опаковки и добавена стойност в тяхното производство.
  • растеж в производството на опаковки, етикети и дигиталния печат и намаляване на търговския печат (брошури, листовки, флаери и др.)

Богата съпътстваща програма и специални събития ще дадат ценно ноу-хау на посетителите.
Най-важните теми ще бъдат цифровизацията и устойчивото развитие на печатния бизнес.
Поскъпването на горивата и изкопаемите ресурси, както и въглеродните емисии карат компаниите да превърнат устойчивостта в своя дългосрочна стратегия. Печатната и опаковъчната промишленост вече използват производствени процедури, които пестят енергия и ресурси днес. drupa обяснява важните факти за устойчивото производство печатните продукти и опаковките, както и тенденциите за развитие на сектора в контекста на кръговата икономика.

Дигитализацията променя аналоговите процеси, докато изкуственият интелект поема все повече и повече задачи в Индустрия 4.0. Изложението drupa представя най-добрите технологии в цялата верига на добавената стойност на индустрията с фокус върху бъдещите и междусекторните технологии. Имайки предвид този сценарий, теми като кръгова икономика, автоматизация, печат/довършителни работи 4.0, изкуствен интелект, платформена икономика и свързаност ще заемат централно място в програмата на конференцията и експертните форуми.

Програмата е разделена на различни форуми, в които всеки да намери полезна информация и решения за собствения си бизнес.

drupa cube
В drupa cube най-добрите международни лектори ще ви предоставят практически решения за прилагане във вашата собствена компания. От бизнес тенденции и най-добри практики до бъдещето на печата.

tpp – touchpoint packaging
touchpoint packaging е отворена платформа за всички експерти, участващи в разработването на перспективни опаковъчни решения. Тук ще бъдат събрани най-новите разработки в дизайна и производството на опаковки под формата на демонстрации и презентации.

drupa next age
Форум, на който ще обменят опит новодошлите и утвърдените компании в индустрията. Специално място за иновациите, представени от различни start-up фирми, които могат да се срещнат със своите потенциални партньори. Тези сътрудничества имат потенциала значително да променят по-нататъшното развитие на индустрията.

touchpoint textile
В това направление на съпътстващата програма ще можете за разгледате приложения в различни области като директен текстилен печат, ситопечат, трансферен печат или дигитален печат. Насладете се на напълно свързана в мрежа, интегрирана производствена верига – от дизайна до крайния продукт.

touchpoint sustainability представя избрани изложители в drupa, които допринасят за по-голяма устойчивост с иновативни решения. Това ще бъде централна платформа и сцена за предаване на първокласен опит, представяне на техните концепции, решения и най-добри практики, както и място за професионална дискусия.За повече информация: drupa.de

Екипът на Printguide.info благодари на Германо-Българска индустриално-търговска камара за предоставената информация. Камарата е официален представител на Дюселдорфския панаир за България.
Графичен материал: презентация на Сабине Гелдерман, директор на drupa.de, направление Печатни технологии

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.