DS Smith ще инвестира 34 милиона евро в три обекта в Гърция

1249
DS Smith ще инвестира 34 милиона евро в три обекта в Гърция

Инвестицията ще бъде използвана за надграждане на оборудването, включително инсталиране на нови машини за опаковъчни решения и увеличаване на капацитета на заводите в Коринт, Солун и Йерапетра

 

DS Smith в Коринт
Заводът за опаковки на DS Smith в Коринт, Гърция.

 

Според DS Smith инвестицията от 33,9 милиона евро се очаква да подпомогне текущите процеси за подмяна използването на пластмаса, ще увеличи капацитета и значително да повиши производителността. Плановете също са в съответствие със стратегията за растеж на фирмата за производство на опаковки на източноевропейския пазар.

Инвестициите ще започнат с подобрения в завода за кутии на Йерапетра това лято, с цел подобряване възможностите за опаковане, ефективността на работа и създаване на по-безопасна работна среда. Фабриката за опаковки ще инсталира нови ротационна и плоска щанца, заедно с необходимите разширения на сградата, за да увеличи производствения капацитет с 25%.

Други обекти в Коринт и Солун ще използват инвестицията за модернизиране на оборудването и минимизиране на отпадъците от суровини.

Инвестициите съответстват на стратегията за устойчиво развитие Now & Next на DS Smith за осигуряване на кръгова икономика и задоволяване на нарастващото търсене на устойчиви решения за опаковане.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.