DTG мастило на Brother одобрено по стандарт GOTS 7.0

606
DTG мастило на Brother одобрено по стандарт GOTS 7.0

Най-новата разработка на DTG мастилото GCX-6 на Brother, което е специално разработено за принтера GTX600 е получило одобрение по GOTS.

 

DTG мастилото GCX-6 на Brother

Одобрението по GOTS представлява важен етап в стремежа на компанията Brother да поддържа строги екологични стандарти в своята продуктова гама. С тази сертификация Brother потвърждава ангажимента си към устойчивост и екологично производство и гарантира, че продуктите на компанията отговарят на най-високите изисквания на Global Organic Textile Standard (GOTS).

Повече за DTG принтера Brother GTX600
Brother GTX600 е индустриален принтер за директен печат върху текстил, който работи с воднобазирани CMYK+бял цветове. Разполага с пиезо глави (4 броя /15 канални), които реализират резолюция на печат до 1200 dpi. Сред предимствата на машината са по-висока скорост на печат, намален разход на мастила, вградено овлажняване на текстила преди печат и др.

Какво представлява GOTS
Global Organic Textile Standard (GOTS) е международно признат стандарт за органичен текстил. Стандартът гарантира органичния статус на текстила от събирането на суровините, чрез екологично и социално отговорно производство, до етикетирането с цел да даде сигурност и увереност на потребителя. Стандартът обхваща обработката, производството, опаковането, етикетирането, търговията и дистрибуцията на всички текстилни изделия, изработени от най-малко 70 процента сертифицирани органични естествени влакна. Крайните продукти от влакна могат да включват, но не се ограничават до прежди, тъкани, дрехи и домашен текстил. Повече за GOTS можете да прочетете тук.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.