Какво да очакваме от Drupa 2016

1928
Какво да очакваме от Drupa 2016

Водещото международно търговско изложение за печат и крос-медийни решения Drupa 2016 отново ще бъде център на последните вдъхновяващи и творчески разработки в индустрията.

Какво да очакваме от Drupa 2016

 

На предстоящото издание, което ще се проведе в Дюселдорф Германия между 31 май и 10 юни 2016 година, се очаква да присъстват около 130 изложители, разделени в 6 тематични области. За първи път ще има специално отделена площ, посветена на успешни бизнес и маркетингови концепции.

Ключовата тема в печатната индустрия все още е оптимизация и автоматизация на процесите. Един от основните партньори на Drupa, CIP4 ще демонстрира как чрез JDF може да се пести време, консумативи и в крайна сметка да се увеличи производителността. Ще бъде застъпена и темата за нарастващото значение на облачната интеграция и най-вече сигурността в нея, като бъдат представени решенията на i1BOX и други изложители в областта на автоматизацията чрез софтуерни платформи за различни приложения. Ще бъде представено и онлайн решението на Obility – USP, което позволява опростяване на процесите за подаване на поръчки.

Извън софтуерния аспект, в изложбената част за иновации и печатни технологии ще бъдат представени ключови технологии в съвременния печат, довършителните процеси, печатна електроника, 3D печат, решения за създаване на прототипи и други. Един от изложителите в тази област е Modico, чиято основна дейност в последно време е насочена към довършителните процеси, използващи лазерни технологии, UV директно отпечатване върху обекти с дебелина до 150 мм и 3D печат. Една от водещите компании за лентикулярен печат DPLenticular ще покаже своите последни разработки в тази насока, а на 2 юни от 5 часа ще се връчат тематични награди в областта.

Другите тематични области на Drupa 2016 са:

  • Различни канали за публикуване и маркетинг – в тази област ще бъдат обхванати теми като управление на различни канали за достъп до потребителите, издателски бази данни, решения за управление на търговските марки и други.
  • Добавена стойност в печата – Фокусът тук ще бъде върху довършителните процеси, включително иновативни медии, защитен печат, печат на етикети и дисплеи, и други.
  • Бизнес модели – В този сегмент ще бъдат представяни нови бизнес концепции и модели, стратегическо сътрудничество и маркетингови платформи, както и нови франчайзинг услуги.

Източник: www.myprintresource.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.