Кодак показаха на drupa машина, която ще влезе в продажба 2010 година.

5026

Впечатление ми направи, че Кодак се бяха постарали да изненадат посетителите с нови модели машини, някои, може би непоказвани досега.

Например, прототип на машина с Kodak Stream Inkjet технология, даваща офсетово качество на ниска цена (<0.01$ на страница). Машината е със скорост на печат до 3600 страници на минута. Kodak Stream ще бъде достъпна едва 2010 година.

Дни преди това беше показана и най-бързата в света черно-бяла листова дигитална печатна машина Digimaster EX300, достигаща рекордни в своя клас скорости на печат, до 300 А4 в минута (при нормални по спецификации 150 А4). В конкуренцията на машините на Xerox и Oce, рекордът, постигнат от този модел на Digimaster, e своеобразна победа на технологичните възможности на Кодак над конкурентите.

Внимание заслужава дигиталната флексо система Kodak Flexcel NX, способна да печата флексо на висока резолюция с офсетово качество върху широка разновидност от повърхности, включващи хартия, филм, фолио, материали за етикети.

На drupa, Кодак предлагаха и множество универсални workflow решения. Доказателство за широкото им приложение е и това, че те се закупуват и прилагат, не само от фирми закупили Кодак оборудване. Ако, drupa тази година е изложение на inkjet решенията, то за Кодак, drupa 2008 е изложение за workflow решенията.

Вижте видео тук:

От фирма Гед ООД (дилър на Кодак) беше организирана специална презентация за българската група от СПИБ. Представянето беше водено от управителя на фирмата Христо Стайков. Споменавам това, защото от Гед ООД единствени се бяха подготвили с презентация на български език.  Приятно е да чуваш българска реч по високоговорителя в огромната и пълна с хора хале 5 на изложението drupa.

Вниманието беше насочено към основните продукти, които предлага една от най-известните марки в света, а именно  Кодак. Акцентите бяха решенията за дигитален печат (ксерографски и мастилноструен), CTP оборудване, цветопробни системи и workflow.

Организацията на Кодак в България:

Гед ООД е дилърът на Kodak в България за продажба и поддръжка на:
CTP системи и проявителни машини
Дигитален печат (електрофотография) и консумативи
Системи за цветни проби, консумативи и системи за управление на цвета
Всички софтуерни продукти
InkJet печатни системи и консумативи
Офсетови дигитални термални пластини
Медиа консулт е дилър за филми и пластини за полиграфията
Вълканов Трейд е дилър за филми за полиграфията, дигитални виолетови и конвенционални пластини, конвенционални клишета за флексо
   
Източник: Пламен Давидов, www.prepressbg.com

Интернет портал за печатни технологии.