Най-голямата FESPA започна днес в Берлин

1182
Най-голямата FESPA започна днес в Берлин

Изложението се разпростира на 6 палати в изложбения център в Берлин и на него участват над 700 изложителя. Китайските изложители са толкова много, че са в отделна палата само за тях.

Fespa 2018

 

Традиционно на изложението се показват нови технологии, материали и цялостни иновации в дигиталния, широкоформатния и ситопечата. Една от новостите тази година е Trends Theatre – семинар за експерти с панелни дискусии посветени на ключовите области на развитие на печатната индустрия в дигиталния печат, външната реклама, дигиталния печат върху картонени опаковки и дисплеи, декора и индустриалния печат.

Основните два направления, които се промотират на Fespa 2018 са дигиталния печат върху картон и велпапе с цяла посветена конференция за това, и печата върху текстил с цяло изложение на входа на изложбения център наречено Printerior с различни мостри и цялостни продукти отпечатани на текстил.

 

Fespa 2018

Изложението продължава до 18 май 2018. Новините от изложението можете да проследите тук:  www.fespa.com/en/news-media

Текст: Специалния пратеник на Printguide в Берлин Десислава Тодорова

 

Fespa 2018

 

Fespa 2018

Fespa 2018

Вижте още за Fespa и България:
БАСГП е пълноправен член на FESPA от септември 2013 година.
Българската асоциация за съвременна графика и печат (БАСГП) е доброволно, неправителствено и независимо сдружение на производители на сито, дигитален, текстилен и други видове печат, на производители и доставчици на оборудване, технологии и консумативи за такъв печат, и други свързани дейности.

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.