НР на drupa 2008

3958

На drupa 2008, най-голямото изложение за печатащи машини в света, провеждано от 29 май до11 юни в Дюселдорф, Германия HP обръща поглед към многомилиардния бизнес на пазара за дигитални изкуства, с нови технологии за дигитален печат.

Ще бъдат демонстрираниHP Inkjet Web Press, HP Latex мастила и три HP Indigo преси. Обявени са ключови разработки на технологии за графични изкуства и продукти, които подобряват скоростта и редуцират стойността на дигиталния печат. Публичното представяне на разнообразни върхови продукти за графични изкуства подкрепя стратегията на HP Print 2.0 за увеличаване на дигиталните страници, за сметка на пазара на аналоговия печат и дава възможност на клиентите да се възползват от новите пазарни сегменти и бизнес възможности. Започвайки с високоскоростната си inkjet продукция, течният електро-фотографски печат с офсетно и фото качество, а също и широкоформатният печат. Новите предложения ще бъдат представени в зала 8A, на площ от над 4000 м2.
Главни пунктове в представянето на новите продукти ще бъдат: Високоскоростна 30 инчова (762мм) inkjet платформа за производство във високи тиражи на книги, многотиражни бизнес писма, материали за директен маркетинг и вестници. Нови HP Латекс печатни технологии, които предлагат екологична алтернатива за широкоформатен печат за голямо разнообразие от приложения за вътрешни помещения и открити пространства; Разширена гама от HP Indigo преси, включително новата HP Indigo 7000 Digital Press, разработена за провайдъри на високи тиражи, е последваща разработка, след пресата HP Indigo 5500.

1)Първата в света 30 инчова инкджет платформа.
Реализирайки своята 1.4 милиардна инвестиция в Scalable печатна технология, HP представи HP Inkjet Web Press, високоскоростна цветна дигитална платформа, която увеличава производителността и намалява стойността на печата на пазара с големи обеми. Web пресата, която се очаква да бъде предложена на пазара през втората половина на 2009 година, е разработена да замени замърсяващите, и ниско-доходни аналогови печатни процеси, като предложи безпрецедентна комбинация от ширина на печат, качество на цвета, производителност и цена за професионалистите в областта на графичните изкуства, издателите на книги и вестници. С възможности за цветен печат на ролки, широки до 30 инча и при скорост 400 фута на минута (122 m/min.), HP Inkjet Web Press е съвместима с широка гама от непромазани медии и осигурява ефективен печат на книги вестници и документи.

2)Нова широкоформатна платформа

Проектирана с внимание към околната среда, HP Latex Printing Technologies предлагат перфектна алтернатива на традиционните широкоформатни методи за печат. Новите мастила на водна основа HP Latex представят отпечатъци без миризма и предлагат висококачествена и стабилна продукция на широка гама от HP and не-HP медии. Съчетани с HP Thermal Inkjet технологията, HP Latex мастилата допълнително осигуряват: траен отпечатък с гаранция до три години без ламиниране; контрастно, живо изображение, широко приложение за открити пространства и затворени помещения, висока производителност и слабо влияние върху околната среда. Новата HP Wide Scan Printing технология е проектирана заедно с HP Latex мастилата за печат с висока скорост и качество. Първите HP принтери, използващи HP Latex Printing технологии, ще бъдат обявени на drupa през май.

3)Увеличено производство и печалби – достъпни на DRUPA с HP Indigo
HP обяви ново поколение печатащо устройство, което използва водещия в областта електро-фотографски процес, който предлага перфектни резултати с офсетното и фото качество на HP Indigo дигиталния процес. Три нови модела – HP Indigo 7000, HP Indigo W7200 и HP Indigo WS6000 дигитални преси – всички те предлагат по-високи скорости, по-висока продуктивност от настоящите модели и предоставят ефективност и производителност, при равни разходи с аналоговите печатни методи. Първата от тези преси ще бъде HP Indigo 7000 Digital Press и ще бъде изложена на пазара през юни. Тя произвежда икономично и ефективно големи количества от статични продукти с тиражи от един брой до хиляди. Произвежда и последователни изображения, съдържащи различна информация, изискващи възможности от вида „всяка страница е различна”. Пресата работи при скорости от 120 четири цветни страници на минута с изключително качество и при приложения с големи тиражи. Моделите HP Indigo WS6000 и W7200 са високопродуктивни уеб-поддържани дигитални преси, разработени за индустриални и търговски приложения. Моделът WS6000 преса за етикети и опаковки, която ще бъде налична на пазара в началото от 2009г., предлага удвоена производителност, в сравнение с успешната HP Indigo ws4500 преса и е предназначена за печат на опаковки и етикети в значителни количества. Идеална за издателска дейност с високо качество, пресата W7200 е високообемна комерсиална преса, очаквана през 2009г. В допълнение, най-добре продаваната преса на HP – Indigo 5500, беше осъвременена с опции, позволяващи по-висока продуктивност с допълнителен фидър, in-line връзка към HP Indigo UV Coater, аксесоари позволяващи работа с по-дебела медиа. Водещата преса за етикети HP Indigo press ws4500, сега се предлага с EskoArtwork digital front-end опция за подобряване, както на производителността, така и на качеството. В допълнение, HP SmartStream Labels & Packaging Security Manager поставя уникални идентификационни 2-D баркодове или цветна идентификация на фармацевтични етикети за произход и проследяване.

Източник: Мираж Груп

Прочетете още:

Интернет портал за печатни технологии.