Оптимизъм при доставчиците

2626
Оптимизъм при доставчиците

Drupa Global Trends показва, че както и при печатниците, доставчиците на материали и оборудване за полиграфията също са оптимистично настроени за развитието на бизнеса си, но в по-малка степен.

Drupa Trends Друпа

 

Проучване на световната експертна група по полиграфия „Drupa – Expert“, където са включени 304 висши мениджъри на компаниите – доставчици на полиграфически материали и оборудване, и където за втори път е поканен да участва д-р Георги Капашиков от Полистор ООД показва, че въпреки намалелите приходи и печалби (особено в Европа), компаниите са оптимистично настроени за резултатите си през следващите 12 месеца.

Сред доставчиците 36 % споделят, че компанията им е в добро текущо състояние и само 17 % определят, че компанията им е в лошо състояние. Интересно е, че 51 % от доставчиците на полиграфически материали очакват състоянието на бизнеса им да се подобри и само 8 % са песимистично настроени и очакват влошаване на резултатите си през следващите 12 месеца.

Както и при печатниците, основните пречки за развитието при доставчиците са увеличената конкуренция и намаленото търсене. При тези пазарни условия приоритетите са пускане на нови продукти и развиването на нови пазарни канали за да има растеж.

Източник: Полистор ООД

Интернет портал за печатни технологии.