Очакват ни предизвикателства, но и големи възможности

2001

Това са думите на директорът на Drupa 2012 Mataré, по повод предстоящото най-значимо изложение в полиграфията през май тази година.

Според Mataré фалитът на Manroland и искът на Kodak за защита по глава 11 не са намалили ентусиазма за изложението тази година.

MataréManuel Mataré каза: „Ние сме огледало на индустрията и тя има нужда от увереност. Да, индустрията трябва да отговори на някои въпроси и да, пред нея има големи предизвикателства, но също така има и големи възможности. Индустрията се промени, но това се случи и с Drupa. Drupa е важно събитие, което помага за стабилизирането на бранша, друга нейна важна роля е да подчертае, че печатът има бъдеще и да покаже как може да изглежда то.”

Mataré добави, че manroland вече са платили за изложбено пространство. Той каза още, че изложението ще работи в тясно взаимодействие с новото ръководство и че не е притеснен, тъй като вече има списък с чакащи за пространство. Той посочи като доказателство за водещата роля на Drupa в завръщането на увереността в сектора участието на голям брой нови компании в шоуто тази година. Сред тях е и новата фирма на Benny Landa, основателят на Indigo. Освен това броят китайски изложители е удвоен.

„Търговското изложение не само място за купуване и продаване: то е огромна възможност на посетителите да изследват пазара, да се учат от другите и да използват сегашните и бъдещите възможности за бизнеса си.”

Близо 1 700 изложители са заявили участие в шоуто досега, общата площ, която ще заемат е 165 500 кв. м., само с 1 700 кв. м. по-малко от рекордната 2008. Регистрацията за посетители ще започне на 25-и януари, за пръв път посетителите ще могат да купуват електронни билети и да спестят € 25 от цената на място, която е € 65.

Източник: printweek.com
Текста написа: Десислава Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.