Посетителите на drupa са по-малко, но обемът на международните сделки е нарастнал

1527

Броят на посетителите на drupa е свидетелство за свиването на печатната индустрия до средата на изложението е имало 170 000 посетители, с 20% по-малко от броя през 2008.

drupaВъпреки спадът, повечето изложители докладват за силен интерес и сключени сделки със сериозни потребители, които са посетили шоуто, за да купуват. Президентът на drupa 2012 и прецедател и изпълнителен директор на Heidelberg Bernhard Schreier каза: „В интерес на истината, преди да дойда на drupa не знаех какво да очаквам. Да, тълпата не е толкова голяма, но хората, които взимат решения са тук, което е много важно за изложителите.“

„Провеждаме вълнуващи дискусии с потребителите – интересни и свързани с бъдещето. Хората не са песимистично настроени и не се колебаят. Те очакват бъдещето“, добави Schreier. Според него Германия и Китай в момента делят водещото място по приети поръчки. До момента изложението има посетители от 115 държави

HP, Goss International, Xerox, Kodak, и Canon са сред по-големите изложители, които са докладвали, че имат големи продажби през първата седмица на изложението.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.