Революционно решение за 3D печат за визуална комуникация от Massivit 3D

1522
Революционно решение за 3D печат за визуална комуникация от Massivit 3D

Компанията ще представи на drupa 2016 нова технология за 3D печат, която ще отключи нови приложения, които могат да генерират печалба за печатниците.

3D печат за визуална комуникация от Massivit 3D

 

Израелската компания Massivit 3D Printing обяви, че ще направи първата демонстрация на принтера Massivit 1800 на drupa тази година. Посетителите ще научат как чрез новата технология за 3D печат, могат да печатат големи триизмерни рекламни знаци, които привличат вниманието и са подходящи за разнообразни пазари.

Нови приложения на 3D печата с Massivit 1800
Големоформатният 3D принтер предлага скорости, непостижими за нищо друго в 3D индустрията и може да печата висококачествени изделия с височина до 1,8 метра. Машината може да предложи на печатниците възможност да разширят драматично продуктовото си портфолио отвъд двуизмерната продукция. Massivit 1800 осигурява възможности за нови и печеливши приложения и увеличена конкурентоспособност.

Avner Israeli, изпълнителен директор на Massivit 3D коментира, „След три години усилена работа и невероятен напредък, сме много развълнувани да демонстрираме системата си на drupa. В общи линии, технологията ни за 3D печат има гъвкавостта, скоростта и цената, която ѝ позволява да отключи огромни нови възможности и да осигури ръст на печалбите на потребителите, включително за тези от графичната индустрия.“

Спецификации:

• Скорост: до 1000 мм в секунда по осите x и y
• Производителност: до 35cm нарастване на обекта за час (оста z)
• Размери на печат: 1.5m x 1.2m x 1.8m
• Двоен процес – лесен едновременен печат на два различни обекта
• Нисък разход на материал
• Енергийно ефективни LED UV лампи за сушене

Източник: massivit3d.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.