Събитието „Успяваме заедно“ на Бивалвия, Кантек и Канон премина при голям интерес

298
Събитието „Успяваме заедно“ на Бивалвия, Кантек и Канон премина при голям интерес

Проведеното на 22 февруари събитие в производствените помещения на Бивалвия събра водещи печатари от цялата страна и местата в залата се запълниха изцяло. Като най-голям успех организаторите определиха не бройката на гостите, а конкретните и конструктивни разговори и интерес към работните концепции, технологии и решения представени на събитието.

 

Събитието „Успяваме заедно“ на Бивалвия, Кантек и Канон

 

След кратко откриване и приветствие, Ивайло Цветков – собственик на Бивалвия разказа подробно на присъстващите как и защо е достигнал до решението да избере Канон и Кантек за свои партньори. Във фокуса на неговото изказване бяха уникалните технологии на Канон и техните предимства, помагащи му да изпъкне на пазара с най-качествена продукция, както и сервизната поддръжка, осигурена от голяма и стабилна компания като Кантек. Усещането си за проекта Ивайло Цветков обобщи с думите „Доволен съм“.

 

Canon vp130
На снимката Canon VP130 инсталирана в Бивалвия

 

Виктор Матей от Канон Централна и Източна Европа разказа на присъстващите за тенденциите в печатния бранш и в частност дигиталния печат, от гледна точка на производителя. Той запозна гостите и с портфолиото на Канон от професионални листови дигитални машини. Акцент в неговото представяне бяха наличният в Бивалвия и първи за България цветен модел от последно поколение (100 стр./мин) Canon imagePress V1000 и най-новият цветен модел от върхов клас Canon immagePRESS V 1350, който ще бъде пуснат на пазара през месец Март. Системата ще работи с постоянна скорост от 135 стр./мин; ще предостави възможност за печат до 1.2 милиона отпечатъка средномесечно натоварване и ще използва медии до 500 гр. Традиционните за марката живи и константни цветове, перфектното качество на печат върху трудни релефни и опаковъчни картони, работата с ламинати не само за дигитален печат са предимства за двата модела и за технологията imagePRESS като цяло.

 

Виктор Матей от Канон Европа
Виктор Матей от Канон Централна и Източна Европа

 

Делян Манолов от Кантек говори за фокуса на фирмата по отношение на решенията за професионален дигитален печат и успешното и развитие в последните години в тази насока. За неизменна част от това развитие, ръководителят на направлението „Производствен печат“ в Кантек определи преструктурирането на сервизният отдел и насочването на най-добрите сервизни специалисти на фирмата към поддръжката на производствените печатни системи. За тази дейност в сервизният отдел отговарят лично неговите ръководители, както и най-изявените инженери от страната. По този начин Кантек е в състояние да осигури бърза и качествена сервизна услуга за своите производствени клиенти на територията на цяла България. Търговските и сервизни специалисти на фирмата се развиват постоянно и по отношение на чисто операторските задачи и успяват в много случаи да разрешат проблеми свързани с работния поток, операторските действия, управлението на цветовете и профилите на медиите.

 

Canon V1000
На снимката Canon V1000 инсталирана в Бивалвия

 

Делян Манолов представи и наличните в Бивалвия черно-бели печатни машини Canon varioPrint 130 и varioPrint 6270 TITAN. И двете системи са с уникални технологии, като водещи са предимствата им свързани с фиксирането на тонера при 100 и малко над 100 градуса, минималната деформация на хартията и липсата на проблеми при довършителните операции, най-ниската консумация на ел. енергия в съответните класове оборудване. Върховата производителност на varioPrint 6270 TITAN – до 8 милиона страници на месец, 22 от 24 часа в денонощието и липсата на максимален живот на системата, както и върховото качество на печат на varioPrint 130 впечатлиха гостите на събитието. Ивайло Цветков допълни разговора и с впечатленията си по отношение на засядането на листи хартия, което според него се случва изключително рядко – в интервали от около милион отпечатъка или дори повече.

 

varioPrint 6270 TITAN
На снимката: varioPrint 6270 TITAN

 

Всички гости имаха възможност да видят на живо работата на машините с реални печатни задачи от ежедневието на Бивалвия, да работят с контролерите, да тестват и разгледат уникалните технологии и да зададат всички въпроси свързани с тях.

В края на събитието синът на емблематичния български сатирик Радой Ралин – Кин Стоянов подари по едно копие от двойната книгата на автора „Властитутка – съвременна приказка за златната рибка“ и „Златното руно – опера за певци без глас“ на всеки гост, като лично ги завери и подписа. Книгите бяха отпечатани и довършени в малък тираж на наличните машини Canon и цялостните системи за довършителни операции в Бивалвия.

Източник: Кантек

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.