Christmasworld, Paperworld и Creativeworld – успешно откриха новия бизнес сезон

929
Christmasworld, Paperworld и Creativeworld – успешно откриха новия бизнес сезон

Трите изложения за потребителски стоки, организирани от messe Frankfurt събраха 3 119 изложители от 68 страни. На едно място могат да бъдат видени тенденциите за следващата година в областта на сезонната и празнична украса, хартиените продукти и канцеларските материали, както и реквизити за хоби, занаяти и художници.

Повече от 87 000 посетители от 161 страни посетиха Франкфуртския изложбен център, за да открият забележителности и нови продукти за своя бизнес на трите водещи международни търговски панаири – ChristmasworldPaperworld и Creativeworld.

  

От България участваха 7 фирми- изложители
За българските рекламни производители тези изложения са място, на което търсят нови клиенти за продукти като календари, рекламни хартиени торби, канцеларски материали и дървени и хартиени арт продукти.

  • Шест от българските изложители участваха в Paperworld: Euro Trade Ltd., AOS Bulgaria, Geoman Bulgaria, Magma Pack Ltd., Plassy
  • Един български изложител участва на Creativeworld: ELI – L Ltd.

Изложенията дават възможност на фирмите от България да установят качествени бизнес контакти с фирми от цял свят и по този начин да стъпят на чужди пазари. Особено в рекламното производство българските фирми са изключително добре оборудвани и конкурентоспособни и качеството на техните продукти е на нивото на изложенията от такъв висок ранг.

„Високата международна посещаемост е един от най-решаващите фактори за качеството на нашите събития. Изключителното качество на посетителите и личните контакти са също уникални характеристики, при които интерактивността и емоционалната връзка между аналоговия и дигитален свят са основните движещи сили за следващия бизнес сезон. А нашите три изложения създават правилните импулси за това ”, казва Детлеф Браун, член на Изпълнителния съвет на Messe Frankfurt.

Триото търговски изложения потвърди ролята си на международен пазар за иновации и е незаменима бизнес платформа за обмен на информация.

Тази концепция привлече посетители от цял ​​свят до Франкфурт на Майн:

  • след Германия най-голям брой посетители имаше от Италия, Холандия, Обединеното кралство, САЩ, Франция и Русия.
  • особено голямо увеличение се наблюдава от Китай и САЩ.

„Нивото на интернационалност от страна на посетителите е отлично. Много сме доволни от хода на бизнеса на панаира. Настроението на пазара също е положително. Компаниите, които са активни и ангажирани, имат добри перспективи за успех, въпреки или по-скоро благодарение на правилната връзка с онлайн дейностите ”, казва Катрин Фолкер, управляващ директор на Räder GmbH. Въпреки това не само високото ниво на интернационалност, но и структурата на посетителите правят разликата: 76% от посетителите са топ мениджъри. „Без съмнение, тези, които вземат решения, идват във Франкфурт“, потвърждава Керстин Уинклер, Маркетинг Мениджър.

Уникалната продуктова гама и  вдъхновяват търговията
Вижте кои са седемте основни тенденции в ритейла, публикувани в проучване на немския пазар, направено специално за изложенията.

Декорирането, подаръците, писането и занаятите се обединяват в търговията на дребно и сред потребителите. Решаваща роля в това отношение играе потребителското преживяване на мястото на продажба, представянето на продуктите и интелигентните връзки с онлайн бизнеса. Процесът на структурна промяна в германската търговия на дребно е движеща сила в сектора и се потвърждава от ново проучване на изследователския институт за търговия на дребно и търговия IFH Köln, публикувано по повод на панаира. В тази връзка трите изложения за потребителски стоки във Франкфурт показват на търговските посетители не само спектър от продукти, ненадминати в световен мащаб, но и ориентирани към бъдещите тенденции, които могат да използват за показване на разнообразните и интересни асортименти през годината.

„Търговията печели от мощните синергични ефекти на теми, които могат да бъдат открити само тук във Франкфурт. Триото на търговския панаир е лидер на пазара в качествено отношение, когато става въпрос за утрешните теми в този бранш ”, казва Томас Гроткоп, генерален директор на Търговската асоциация за търговия на дребно в дома и офиса (Handelsverband Wohnen und Büro). Фактът, че търговията на дребно разглежда ChristmasworldPaperworld и Creativeworld като барометри на тенденцията за следващия сезон, се отразява от статистиката за събитието, което показва, че специализираните търговци на дребно са най-голямата група посетители, които представляват 30% от общия брой. Нивото на удовлетвореност от страна на посетителите продължава бъде високо –  около 95%.

Естествен, стилен и елегантен за предстоящия сезон
Тази година търговията може да се основава на различни тенденции: проста елегантност и пищна стилност не се изключват взаимно.
Независимо дали са богати тъмни нюанси на синьо и зелено, съчетани с блестящо злато или светли естествени нюанси със сребристи отблясъци, и двете тенденции подчертават градската стилност и придават фина аура на всичко – от коледни украси до света на DIY и офиса. Тези цветови тенденции са съчетани с устойчиви продукти и естествени материали.


Paperworld придава на офиса елегантност и гъвкавост
Афинитетът към природата и устойчивостта продължават да съществуват. За модерното работно място в офиса или домашния офис, основните материали и тази година са корк и хартия, изработени с минимално количество вода по време на производствения процес. Цветовете са естествени – с леки нюанси на бежово или пастелни цветове, които придават на офиса ефирно и модерно усещане. Заедно с обикновената елегантност, гъвкавостта играе решаваща роля в днешния офис. От маси, които могат да бъдат превърнати в бели дъски за писане за миг до цифрови писалки и печати, тенденцията е към бъдещи ориентирани решения, предлагащи по-голяма функционалност и премиум функции.

Посетителите се насладиха на богата съпътстваща програма:

  • специалната изложба „Mr Books and Mrs Paper“ – тук търговците на книги аранжират по специален начин книги, книжни продукти и канцеларски стоки, за да помогнат на търговците да продават повече в магазините си.
  • BMWi промо зона – място за стартиращи компании, които могат да покажат свежи идеи и нетрадиционни продукти.
  • Wrap Up! – презентации и работилници за интересно опаковане и аранжиране на продукти.
  • Ориенталска култура – специално място за продукти от Изтока, съчетаващи традиционните продукти с ориенталските мотиви и красивия дизайн.

 

Creativeworld 2019: обратно към природата
Творческият сектор също е фокусиран върху естествените материали: с растителни и екологични бои, дизайни, вдъхновени от листа и земни нюанси. Екологично чисти продукти, като например папие маше, изработено с помощта на рециклирани вестници или бои на базата на естествени суровини, са показателни за нарастващото екологично съзнание. На преден план са индивидуалните творчески решения.  Следователно, персонализацията на текстилните продукти с ръчно надписване, графити, ситопечат или печати продължава да бъде популярна. Личният стил доминира и в дома: дебели прежди за стенни завеси, покривала, висящи украси за маса, изработени чрез традиционните техники на макраме. Модните цветни триади, например розово-жълто-тюркоазени, също осигуряват свежи и оживени акценти. Също така модерни през тази година са акрилните медии.Както всяка година Christmasworld е пиршество за сетивата и задава тенденцията как ще бъдат украсени световните столици за Коледа през 2019.

Цветът на Коледа 2019: Kinemona Vintage

Kinemona е специален нюанс на жълтия цвят, вдъхновен от цвета на подправката шафран, отглеждана в Хавай.Това ще бъде и основният цвят на Коледа 2019, съчетан в различни нюанси във винтидж предмети, декорации с мебели в злато, заобиколени от свежи цветя и растения.

Коледните и сезонни декорации обхващат широк спектър от дизайни и ръчно изработени продукти: Коледните играчки са украсени с истинско злато и висулки с перли, пайети или пера. Преобладаващи са топли цветове, както и сини нюанси от всякакъв вид, земни тонове – зелено, пепел от рози и червено, съчетано със злато. Що се отнася до материалите – естествените материали са в силата си, като важна роля играят дървото, памука, стъклого и порцелана, съчетани както с живи цветя, така и с елементи от рециклирана пластмаса. Естествените зелени растения се продават опаковани в торби и саксии, готови за спонтанни покупки от клиентите – тези продукти са източник на допълнителни приходи за търговците. „Коледни изкушения“, например сезонни деликатеси и напитки – разнообразни чайове и традиционни сладкиши в цветни опаковки с лични послания, са все по-голяма атракция в сърцето на Коледния свят. Разбира се, както всяка година най-ефектни са иновативните концепции за осветление и дизайн на градовете, защото именно те дават най-големия емоционален заряд на Коледните празници и съответно на търговията в градските Коледни пазари.

 

 

Редакцията на Printguide.info благодари за поканата на Messe Frankfurt да бъде част от журналистите, отразили трите изложения.

За Messe Frankfurt:
– вторият по големина в света със собствени изложбени площи
– организатор на 134 панаири и изложения по света
–  в България официален представител на messe Frankfurt e Интер Експо център.

 

Автор: Десислава Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.