Drupa вече ще се провежда на три години

3424
Drupa вече ще се провежда на три години

След известен период на спекулации, и отлагане заради негативната реакция на изложителите, Drupa ще промени периодичността си от четири на три години след провеждането на шоуто през 2016.

друпа

 

Решението е одобрено от комитета на Drupa. Точните дати на бъдещите изложения все още не са потвърдени, но има информация, че ще се проведат през „традиционния“ месец май през 2019, 2022 и 2025. Промяната ще помогне и за разминаване с друго важно за индустрията събитие, Interpack. Без нея и двете изложения щяха да се проведат през 2020.

„Изложителите на Drupa, които специализират в производството на опаковки щяха да преживеят изключително стресираща 2020, затова промяната определено е в полза на клиентите,“ каза Werner Dornscheidt, президент и изпълнителен директор на Messe Düsseldorf, която провежда и двете събития.

Claus Bolza-Schünemann, председател на борда на Drupa и президент на KBA, обясни, че промяната е предизвикана от промяната на начина на работа на индустрията: „Целият печатен процес се промени радикално заради интернет и цифровите технологии. Появиха се нови приложения и решения, както и нови бизнес сфери. В същото време интересът към нови технологии като 3D печата, печата на електронни елементи и функционалния печат нараства.“
Messe предизвика вълнения след Drupa 2012 о обяви, че обмисля да направи подобна промяна, което беше оценено като ход, насочен срещу Informa, организаторът на Ipex. Тригодишна периодика, стартирана в онзи момент би довела до съвпадение на изложенията през 2018 и би принудила производителите да избират между тях. В крайна сметка, през ноември 2012 беше решено шоуто да се съкрати до 11 дни, без да се променя периодичността му.

„По-важно от всякога за нашите клиенти е да имат поглед върху новите технологии и да се запознаят с нови бизнес модели и решения. Drupa е единственото специализирано изложение в света, което може да предложи това – и ще продължи да го прави на всеки три години в бъдеще,“ добави Bolza-Schünemann.

Peter Hall, от Informa, който отговаря за Ipex, коментира решението на Messe: „Не съм особено изненадан от новините, защото Drupa вече е взимала веднъж това решение. То не променя нищо в плановете ни за Ipex, но тази информация ще ни помогне да избегнем всякакви припокривания, които може да са неудобни за изложителите ни.

Източник: outputmagazine.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.