Drupa остава на 4 години

2354

Drupa се подчини на желанията на индустрията и ще се провежда на четири години. Продължителността на изложението вече ще е по-малка. Тези решения бяха взети от двадесет членния комитет събитието.

drupa друпа

„Много новаторски изложители и успешните им клиенти биха били много доволни от по-често провеждане на събитието. Въпреки това, основните доставчици в индустрията планират всичките си дейности на търговски изложения на базата на глобални концепции. Надеждното планиране е от изключително значение от гледна точка на сегашния икономически климат и ситуацията на международните пазари“, каза Kai Büntemeyer, председател на Асоциацията за хартия и печатни технологии на VDMA, един от ключовите членове на комитета на Drupa.

Придържането към четиригодишната периодичност беше приветствано от повечето изложители, които заявиха, че преминаването към тригодишен цикъл ще увеличи разходите във време, в което маржовете вече са под постоянно напрежение. Drupa отговори на реакциите на изложителите като не само взе решение за запазването на досегашната периодичност, но и намали продължителността на шоуто до 11 дни. През 2016 събитието ще се проведе от 31-и май до 10-и юни.

Werner Matthias Dornscheidt, изпълнителен директор на Messe Düsseldorf, каза, че съкращаването на изложението отразява променените нужди на изложителите и посетителите и променящата се демография на втората група. „Тази година на Drupa 78% от посетителите от чужбина и 52% от германските посетители бяха от висшия мениджмънт. Това е ръст съответно с 4 и 5 процента спрямо 2008. Това прави заемането на два уикенда ненужно. С единадесет дни – 9 работни и един уикенд отговаряме перфектно на нуждите на изложителите и посетителите“, добави той.

Решението за запазване на четиригодишната периодичност беше прието добре и от конкурентните събития, защото преминаване към три годишен модел би довело до припокриване с глобални събития като Ipex 2014 и Igas през 2015. Промяната би навредила и на много изложения, които щяха да са принудени да се съобразят с новия формат на Drupa, ако той беше приет.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.