Drupa ще се провежда на три години от 2015

2003

В отговор на променящата се среда в индустрията изложението ще се провежда на всеки три години и вероятно ще трае по-кратко, като промените ще влязат в сила през 2015.

От известно време в индустрията се носеха слухове, че организаторът на Drupa Messe Düsseldorf е проверявал какво е отношението към промяна на честита на шоуто. Вчера (11.10) директорът на Drupa Manuel Mataré потвърди тази информация. Mataré каза, че организаторите са събирали мнения от изложители и посетители в продължение на месеци и са стигнали до заключението, че изложението трябва да намали сегашната си 14-дневна продължителност.

Друг извод е,че събитието трябва или да се придържа към досегашната си четири годишна периодичност или да я намали на три години. Mataré подчерта, че крайното, формално решение трябва да бъде взето от комитета на Drupa, но че преминаването към новия модел е практически сигурно.

„Има три въпроса, които ще разгледаме, като най-важният е какво да е съдържанието на следващата Drupa и как изпревари и отрази промените в индустрията. Вторият въпрос е продължителността на Drupa. Стигнахме до извода, че трябва да се съобразим с желанията на индустрията и да я съкратим, най-вероятно до 11 дни с уикенд по средата на периода“ -0 каза Mataré – „Третият въпрос е „кога“. Има сериозни основания за три години, както беше през седемдесетте и сериозни основания периодът да е четири години. Най-сериозната причина да останат четири години е, че хората не обичат промените.“

Въпреки това, Mataré подчерта, че не само изложителите и посетителите имат желание за промяна на периодичността, а и Messe Düsseldorf има още две изложения с подобен мащаб, които се провеждат на три години, Interpack и изложението за пластмаси K. Налице и значителен брой изложители, които присъстват на повече от едно от събитията. Така има възможност, ако Drupa се премести през 2015, трите изложения да се провеждат в една година. Следващата подобна възможност ще е през 2027.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.