drupa 2016 завърши с огромен успех

1747
drupa 2016 завърши с огромен успех

Изложението беше посетено от 260 000 души от 188 държави.

Поредното издание на най-голямото световно изложение за печатни и крос-медийни решения drupa 2016 приключи, а най-важният извод от него е, че инвестиционният климат е изключително добър и сериозно надхвърли всички очаквания. Изложителите единодушно обявиха, че са постигнали голям брой бизнес сделки, създали са перспективни контакти и са усетили положителния дух за бъдещето на печатната промишленост в глобален мащаб. Фокусирането на изложението към определени типове печат (3D, функционален и опаковки) само препотвърди бъдещето на този тип услуги.

Какво постигна drupa 2016?

  •     260 000 посетители от 188 страни (75% са мениджъри, вземащи решение за капиталови разходи);
  •     1900 журналисти от 74 държави;
  •     54% от посетителите на изложението бяха дошли с конкретна инвестиционна цел;
  •     29% – направиха поръчка на самото изложение;
  •     други 30% планират да закупят ново оборудване след приключване на събитието, а 60% от всички посетители заявяват, че са намерили нови доставчици на Drupa 2016.

 

Все пак спрямо 2012, когато посетителите са били 314 248, намаляването може да се обясни с факта, че в световен мащаб се наблюдава консолидиране на бранша в този период.
 

Не всичко се случваше в изложбените зали
Освен изложбените зали на drupa 2016 имаше и много съпътстващи събития. В самите изложбени помещения това бяха Drupa Cube, иновационният парк, фабриката за 3D печат, опаковки и печатна електроника. Един на всеки двама посетители е проявил интерес към подобен тип специални събития и лекции. В града домакин Дюселдорф също се проведоха множество мероприятия, разкриващи него самия. Организираха се различни събития по повод 3D печата, както и такива демонстриращи случващото се в изложбените зали, посредством „лаборатория на колела”, ситуирана в центъра на Дюселдорф.

 

 

Пак ще се срещенм след 4 години

drupa 2016 приключи, а следващото изложение в Дюселдорф ще бъде след 4 години – през 2020 година. В средата на събитието организаторите обявиха и точните дати – 23 юни – 3 юли 2020 година.

 

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: http://www.messe-duesseldorf.de

 

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/