drupa 2016 набляга на индустриалния печат

1973
drupa 2016 набляга на индустриалния печат

Водещо в изложението за печат и кросмедия решения ще бъде развититието на индустриалния печат. По-специално акцентите ще са опаковки, стъкло, текстил, керамика, подове, ламинати, -дърво, тапети и декоративен печат, както и печат на електронни компоненти.

drupa 2016 набляга на индустриалния печат

 

drupa 2016 ще се проведе от 31-и май до 10-и юни 2016. „Решенията за опаковки и индустриален печат днес са пазари, които отбелязват ръст. Трябва да следваме пазарните промени и да идентифицираме бъдещте тенденции, за да ги интегрираме в концепциите си за изложението. За 65 години drupa винаги е била на гребена на технологичните иновации,“ обясни Werner M. Dornscheidt, президент и изпълнителен директор на Messe Düsseldorf.

Исторически погледнато, индустриалният печат е реализиран с помощта на разнообразни аналогови технологии като офсет, дълбок печат, флексография и ситопечат. Въпреки че дигиталната революция е превзела някои позиции, досега тя беше най-застъпена в областта на графичната комуникация. Цифровият печат по заявка вече е добре наложен в тази област и използването на дигитални технологии сега мигрира и бележи ръст в индустриални сегменти като опаковки, декоративен и функционален печат.

Според оценки на InfoTrends масовото производство на декоративни продукти в световен мащаб генерира производство на стойност малко под половин трилион долара под формата на стъкло, керамика, подов ламинат, текстил и тапети.

Sabine Geldermann, директор на drupa 2016, заяви: „Печатът и медийната индустрия се променят. Новите технологии се налагат. С основните теми за печат, функционален печат, производство на опаковки, мултиканална комуникация, 3D печат и екологичен печат, ние отговаряме на тези промени и отваряме изложението за нови групи посетители с нови технологии и решения.”

Високата производителност и нарастващото желание за масова персонализация създават солидна база за иновативните технологии за дигитален печат. Мастиленоструйният печат има водеща роля в тази трансформация. След няколко десетилетия технологично развитие на дюзите и материалите, в момента има ефективни технологии, подходящи за приложения като опаковки, керамика, текстил, 3D обекти и електрони компоненти. На drupa 2016, светът ще може да научи за нововъведенията в печата и нанасянето на материал, много от които се прилагат в решения за индустриален и функционален печат.

Източник: пресинформация на drupa
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.