drupa 2016 ще е с разширен обхват

1927
drupa 2016 ще е с разширен обхват

Организаторът на drupa 2016 – Messe Düsseldorf обяви, че шоуто през 2016 ще има разширен обхват. Това значи по-голям акцент върху крос медия и нововъзникващите технологии като индустриален и 3D печат и печат на електронни компоненти.

Директорът на drupa 2016 Sabine Geldermann каза, че в сърцето ѝ събитието винаги ще е посветено на печатните технологии и новите области са част от продължаващата еволюция на събитието през 60 годишната му история. –  „За четири години индустрията се развива неспирно, така че е добавянето на нови продуктови категории е логично. Фактът, че европейската графична индустрия може би не е най-добрата среда в момента, означава че заедно с партньорите си можем да включим нови технологии, които да покрият цялата вселена на печата.“ – каза тя.

 

2014_05_13_ltil

 

 

Разбира се, нашето наследство все още е графичната индустрия и drupa винаги е била мястото за демонстриране на най-модерните технологии в тази област, но ще обърнем внимание и на други технологии, които създават някои от възможностите на бъдещето, така че продължим да отразяваме пазара.“

С тази идея Messe Düsseldorf наричат drupa 2016  „Номер едно за решения за печат и крос медия“ и изложението от 31-и май до 10-и юни 2016 ще се проведе под мотото „Докосни бъдещето.“ Едната от целите на разширената тематика е привличане на нови посетители и изложители. За да подкрепи този процес, събитието е с реорганизирани категории, които по-добре съответстват на индустрията.

 

Шестте променени категории са:

  • Подготовка за печат/печат

  • Обработка на файлове/мултиканална комуникация

  • Довършителни работи/преработване/печат на опаковки

  • Технологии на бъдещето

  • Оборудване/поддръжка/инфраструктура

В рамките на тези категории елементи като опаковане, мултиканални публикации и околната среда ще получат по-голямо значение, отколкото на предишните изложения.

 

Тези приложение вече са участвали в предишни събития drupa, но никога не са получавали значимостта, която имат в стратегическия план за това изложение“ – каза изпълнителният директор и президент на Messe Düsseldorf – Werner Dornscheidt. – „Тук се намесихме – ще променим позицията на изложението drupa 2016 като представим свързани дейности, събития, формати за събития и систематични се обърнем към целевите групи на изложението.”

 

Източник: drupa.com

Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.