Събитие посветено на гъвкавите опаковки ще се проведе в началото на 2025 г.

398
Събитие посветено на гъвкавите опаковки ще се проведе в началото на 2025 г.

Flexible Packaging Europe (FPE) е европейска асоциация на производителите на гъвкави опаковки, която организира ново индустриално събитие – „European FlexPack Summit“, което е насочено към преработвателите и потребителите на гъвкави опаковки.

 

European FlexPack Summit

 

Първото издание на събитието „European FlexPack Summit“ ще се проведе от 24 до 26 февруари 2025 г. в Барселона и ще обхване редица теми, свързани с развитието на световния пазар, тенденциите, въпросите на устойчивостта и действащото европейско законодателство.

От FPE изтъкват, че през последните години гъвкавите опаковки са изправени пред много предизвикателства и все по-често са обект на нови регулации, които влияят на бъдещото им използване. Организаторите споделят, че в Европа е трудно да се намери събитие, специално свързано с този сектор, което да се фокусира изключително върху гъвкавите опаковки и техните уникални изисквания.

Успоредно с експертните презентации и панелните дискусии, важна роля по време на срещата на върха ще играе и създаването на партньорски контакти. Изложбената зона ще предложи възможност на посетителите да получат изчерпателна информация за нови продукти. FPE са заявили, че ограничен брой доставчици в областта на суровините, технологиите за печат и ламиниране, печатарските мастила, лепилата и покритията и други „важни за индустрията“ продукти ще имат възможност да представят своя принос към бъдещето на гъвкавите опаковки.

Повече за Flexible Packaging Europe
Flexible Packaging Europe (FPE) е браншовата асоциация, която представлява интересите на повече от 85 малки, средни и мултинационални производители. Те оперират с персонал от над 57 000 души в повече от 350 обекта в цяла Европа. На членуващите компании се падат почти 90 % от европейските продажби на гъвкави опаковки, изработени от различни материали, основно пластмаса, алуминий и хартия. Повече от половината от всички хранителни продукти, продавани на европейските пазари на дребно, са опаковани с гъвкави опаковки.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.