Fespa 2015 започна

1443
Fespa 2015 започна

Най-голямата Fespa досега започна в Кьолн със 770 изложителя и рекорден брой регистрирани посетители.

Fespa 2015 започна

 

Fespa 2015 Global Expo съчетава четири събития под един покрив: Fespa 2015, която е насочена към ситопечата, рекламата, печата върху текстил и цифровия широкоформатен печат. Fespa Fabric, е фокусирана върху печат върху облекла и декорация. European Sign Expo, се занимава табели и средства за визуална комуникация, които не са печатани. Последното шоу е Printeriors, което е нова демонстрация и конференция, посветена на интериорната декорация.

Тази година шоуто заложи на тема, свързана с изследването на космоса, за да предаде посланието си за нововъведения и откриване на технология и техника на бъдещето. Президентът на Fespa Lascelle Barrow, който е и директор в британската печатница Augustus Martin, каза, че е по-важно от всякога да си в крак с последните технологии в тази епоха на промените:

„Като собственик на печатен бизнес, аз знам стойността на подобни изложения. Ще срещнете всичките си доставчици като изложители, ще говорите и с такива, за които не сте се срещали преди и ще видите нови продукти и свежи идеи. Най-вече, ще си тръгнете оттук с планове за действие. Ние, представителите на печатната индустрия, трябва да гледаме отвъд близките хоризонти.

„Индустрията се променя, трябва да обърнем внимание на начина, по който продуктите и технологиите ще се продават в бъдеще“

Източник: www.fespa.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.