Network Plaza – платформата за срещи на drupa

38
Network Plaza – платформата за срещи на drupa

Изложението drupa тази година се провежда изцяло онлайн. Достъпът за посетители е безплатен, срещу регистрация. Този формат на изложението дава достъп на хора от бранша, които до този момент нямаха възможност по една или друга причина да посетят изложението в Дюселдорф.

 

drupa network

 

Уебсайтът на изложението има три основни секции:

  • Conference Area – тук можете да достъпите два канала с излъчване на живо. Всеки от каналите има тема на деня. По тази тема през целия ден се включват говорители, които я обсъждат от различни перспективи. Всяка презентация е с продължителност около 20 минути плюс още няколко минути за въпроси и отговори. Можете да задавате вашите въпроси в чата. Модераторите на презентациите ги задават на презентаторите в реално време.
  • Exhibition Space – в тази секция можете да се запишете за сесиите на живо на изложителите. Сесиите се достъпват през приложението Zoom.
  • Networking Plaza – това е платформата за срещи на drupa. Достъпът до нея става със същите регистрационен e-mail и парола, които сте задали при регистрацията за изложението. Дава възможност да се свържете директно с изложителите и други посетители, както и да си уговаряте с тях виртуални срещи.

Сайтът дава и достъп до записите от Conference Area и Exhibition Space от изминалите дни.

Как да се възползвате максимално от платформата Networking Plaza на Drupa?
Платформата за срещи Networking Plaza ще бъде достъпна до м. Октомври тази година. Панелът за срещи на drupa има няколко менюта за навигация.

В дясната част на горното хоризонтално меню се намира навигацията между профила ви, нотификациите и панела за срещи. В профила имате възможност да посочите фирмата, за която работите, сферата на дейност и интересите, които имате. Отделете време да попълните подробно профила си, тъй като това помага на софтуера да генерира препоръки с кого да се свържете, а на участниците помага да разберат дали имат общи интереси с вас. Добавянето на снимка пък увеличава шансовете поканите ви за свързване и срещи да бъдат приети. Можете да изберете дали данните ви да бъдат публично видими или да се споделят само с хората, с които осъществите контакт. В профила имате и възможността да укажете кога ви е удобно да провеждате срещи.

 

drupa network

 

Менюто отляво ви дава възможност за достъп до:

  • участниците на drupa (посетители и представители на фирмите изложители)
  • поканите за контакт (interested in me – поканите към вас; my interested attendees – поканите, отправени от вас)
  • поканите за срещи (pending meetings)
  • насрочените срещи (scheduled meetings)
  • филтри по посетители и изложители, указания за отстраняване на технически проблеми и често задавани въпроси.

Когато изберете опцията Networking от менюто в ляво, на екрана ви се зарежда списък с препоръки за хора, с които да се свържете. Всеки профил е придружен с покана за свързване (show interest) и покана за среща (request meeting). Ако отсрещната страна отговори на интереса към вас с интерес, получавате нотификация и възможност да общувате с човека през чата. Поканите за срещи дават възможност да изберете датата и часа на срещата. Ако отсрещната страна потвърди, получавате нотификация и линк за достъпване на срещата. Срещите се провеждат чрез видео разговор директно в платформата. Няма нужда да се инсталира приложение, ако работите през десктоп версията на сайта, но е добре предварително да се уверите, че камерата и микрофонът ви работят. В случай на технически спънки можете да погледнете секциите с често задавани въпроси (FAQ) и ръководството за отстраняване на технически проблеми (video call troubleshooting). За посетителите, които достъпват платформата през мобилни устройства е създадено приложение, което може да се изтегли от тук.

Интернет портал за печатни технологии.