TEPEDE и TECKWIN на drupa 2008 с UV печатни решения на щанд С89-9, палата 3

5007

TEPEDE и TECKWIN на drupa 2008 ще акцентира върху принтирането с UV мастила.

За демонстрация ще бъдат изложени хибридният принтер ТeckThunder и плоскопечатният TeckStorm. Общото за двата принера е, че са петцветни и използват революционната XAAR технология Omnidot с варираща големина на капката. Вградени са 4 печатащи глави XAARJet 760 за печата на четирите основни цвята и 2 допълнителни глави XAARJet 500/40UV за печат с бял цвят. Големината на капката се променя от 8 до 40 пиколитра. Практически, това отменя необходимостта от използването на мастила LСyan и LМagenta, тъй като визуалната резолюция от 1440 dpi и възможността за печат в 6 степенна сива скала, дават фотографско качество на изображението. Благодарение на променящия се размер на капката, е възможен печат на детайли, по – малки от 4мм , тънки линии с точни и ясни контури.

TeckThunder е хибриден принтер, който позволява roll-to-roll печат и печат върху твърди материали с UV съхнещи мастила. Приема ролки с ширина до 168см. и тегло до 75кг. Главата се регулира автоматично във височина и позволява печат на твърди плоскости, с дебелина до 15мм. и тегло до 10кг.

TeckStorm е плоскопечатен UV принтер, печатащ върху различни плоскости, с дебелина до 5см. и тегло над 100кг. Могат да се печатат, както гладки плоскости, така и грапави и неравни повърхности . Печатаемата площ е 1,22х2,44м.

Революционната технология Omnidot на XAAR пести мастило и време за принтиране, но не и качаство.

На изложението ще бъде представена и напълно автоматизираната система за рязане по контур TeckRouter 1530 с вградена i-cut технология, която в съчетание с TeckThunder или TeckStorm образува цялостна print&cut система с висока резолюция на печат и рязане. Възможните материали за рязане са композитни плоскости, PVC и PMMA плоскости, ПДЧ и МДФ.

Специално внимание ще бъде обърнато и на опазването на околната среда и здравето на служителите. Тъй като UV печатът генерира количества вреден озон, TEPEDE се е погрижила и за преодоляването на този проблем. За целта е разработено устройство за пречистване на въздуха от солвент и озон VOKAL-3L.
Неговите предимства и достойнства, както и възможностите на другите машини ще могат да бъдат видени на drupa 2008 в Палата 3, Щанд С89-9.

Прочетете още:

Интернет портал за печатни технологии.