Fujifilm и Konica Minolta плануват съвместно предприятие

169
Fujifilm и Konica Minolta плануват съвместно предприятие

Fujifilm Business Innovation и Konica Minolta планират да създадат стратегически съюз, включващ производствените печатни устройства, многофункционалните и офис принтери.

 

Fujifilm и Konica Minolta

 

Целта на потенциалният стратегически съюз е да оптимизира снабдяването, разработването на тонери и ефективността на производството. Първоначалният фокус ще бъде върху три области: бизнес съюз за снабдяване със суровини и части, съюз обхващащ разработването и производството на тонери и „други бизнес съюзи“, обхващащи стратегически сътрудничества, които ще бъдат разгледани отделно.

По предварителна информация Fujifilm ще притежава мажоритарен дял в предприятието, което се планува да се създаде до второто тримесечие на 2024 година.

Fujifilm Business Innovation е бившето подразделение на Fuji Xerox, което промени името си през 2021 г., след като Fujifilm и Xerox се разделиха. Компанията включва офис и бизнес решения и има продажби от малко над 838 млрд. йени, а оперативната печалба на компанията е нараснала с 20% до 69,5 млрд. йени.

Fujifilm Business Innovation и Konica Minolta ще имат значително присъствие на предстоящото изложение drupa и се намират в една и съща зала – 8б – където Fujifilm е заела допълнително място, след като Xerox реши да не участва в изложението.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.