Highcon и SEE обявяват стратегическо партньорство

496
Highcon и SEE обявяват стратегическо партньорство

Производителят на системи за лазерно рязане Highcon обяви, че е получил инвестиция от 8 милиона долара от Sealed Air Corporation, като част от стратегическо партньорство между двете компании.

Стратегическото сътрудничество включва разработване на нови продуктови предложения, разширяване в нови сегменти и увеличете ефективността на производството, чрез използването на технологиите на Highcon. Инвестицията от 8 милиона долара, дава право на Sealed Air Corporation за придобиване на 15% дял в компанията до 5-тата годишнина от датата на влизане на споразумението. Също така, споразумението включва възможност за придобиване на допълнителни дялове в бъдещи покупки на продукти и услуги на Highcon до $20 милиона за 3 години.

 

Highcon Beam 2C

 

 

Стратегическото сътрудничество включва закупуването на системата Highcon Beam 2C през първото тримесечие на 2023 г. Наличието на системата ще позволи на SEE (Sealed Air Corporation) да ускори тестването на нови дизайни и продукти, както и производството и доставката на продукти от велпапе до клиентите на компанията.

SEE е корпорация, която е доставчик на решения за опаковане. Тя е отчела 5,5 милиарда долара приходи през 2021 г. Броят на служителите и е около 16 500 души и функционира в 114 държави. Създатели са на продукта за опаковане BUBBLE WRAP®

Highcon са израелска компания, създадена от бивши служители на HP Indigo, която произвежда и разработва лазерни системи за биговане и рязане на картонени опаковки.

Интернет портал за печатни технологии.