HP придоби шотландската компания Choose Packaging

2210
HP придоби шотландската компания Choose Packaging

 

HP Inc. обяви придобиването на Choose Packaging – компания за разработка на опаковки и изобретател на единствената търговска бутилка от хартия с нулева пластмаса. Патентованата технология на Choose предоставя алтернатива на пластмасовите бутилки и може да съдържа голямо разнообразие от течни продукти.

 

Тези иновативни хартиени бутилки са направени от естествени и нетоксични материали и проправят пътя за нов стандарт в решенията за бутилиране в световен мащаб.

„Това придобиване е чудесен пример за това как продължаваме да укрепваме нашите възможности в атрактивни вертикали като устойчиви опаковки, като същевременно стимулираме напредъка спрямо по-широките цели на HP за устойчивост“ – каза Сави Бавея, главен директор по стратегии и инкубация, HP Inc. – „Choose създаде наистина различна технология и ние сме развълнувани да приветстваме този талантлив екип в семейството на HP.”

 

HP е в добра позиция да размести пазара на устойчиви опаковки, базирани на влакна на стойност 10 милиарда долара. Първата стъпка на HP в трансформирането на тази индустрия беше въвеждането на нейното 3D печатащо решение за Molded Fiber Tooling Solution, предназначено да предложи персонализирани, базирани на влакна продукти на пазара по-бързо и по-достъпно.

С интегрирането на Choose Packaging в своя бизнес за персонализиране и 3D печат, HP ще се съсредоточи върху скалирането на своята технология, за да разшири пазара си. Всяка година се произвеждат повече от 150 милиона тона пластмаса за еднократна употреба и HP възнамерява да размести този пазар с базирани на влакна, опаковки без пластмаса.

„Като компания за разработка на опаковки без пластмаса, ние успешно създадохме технология, която може да осигури жизнеспособна алтернатива на пластмасовите бутилки, за да помогне за премахването на PET опаковките за еднократна употреба“ – каза Джеймс Лонгкрофт, основател и управляващ директор, Choose Packaging. – „Възможностите и експертният опит на HP от световна класа могат да помогнат за навлизането ни на световния пазар. Ние сме развълнувани да се присъединим към екипа на HP и не бихме могли да изберем по-добро партньорство по отношение на нашите споделени цели за бизнес, технологии, устойчивост и култура, пазар и ценности.”

 

https://youtu.be/QCwn6uffN0E

 

Choose работи с много големи световни компании, включително Accolade Wines – една от най-големите винени компании в света с над 50 марки, включително Hardys, Banrock Station и Grant Burge, налични в повече от 130 страни. Друг голям клиент са Henkel – една от най-големите компании за потребителски и промишлени стоки в света. Malibu Rum също работят с Choose, а компанията е една от стратегическите международни марки в глобалното портфолио на Pernod Ricard и много други.

Финансовите условия на сделката не бяха оповестени.

Източник: HP

 

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.