Kyocera придоби NIXKA

157
Kyocera придоби NIXKA

Kyocera съобщиха, че са постигнали споразумение за придобиването на френския производител на решения за мастиленоструен печат NIXKA. Печатащите машини и системи на NIXKA до сега са използвали мастиленоструйните печатащи глави на Kyocera и предлагат решения в дигиталния печат на опаковки, персонализацията, мейлинга, комерсиалния печат, печата на книги, индустриалният печат на различни типове материали като керамика, текстил, пластмаса и метал, както и в 3D печата, печата на електроника, сензори, соларни клетки RFID и биомедицински приложения.

 

NIXKA

 

Покупката на NIXKA ще позволи на Kyocera да навлезе на нови пазари, по-специално производство на печатни модули и печатни машини, системи и интегрирани услуги.

На сайта на NIXKA е посочено, че първите изследвания в областта на мастиленоструйния печат са започнати още през 1990 г. През 2003 г. благодарение на нейния екип е създадена компанията Impika, производител на ролни мастиленоструйни печатни машини, която през 2013 г. е придобита от корпорация Xerox. Настоящата марка NIXKA се появява през 2020 г.

 

Kyocera придоби NIXKA

 

След приключване на придобиването компанията ще продължи да работи под името KYOCERA NIXKA Inkjet Systems.

Интернет портал за печатни технологии.