MGI Demo Day в Гърция

181
MGI Demo Day в Гърция

SKAG Гърция

Коника Минолта България и GRAPHCOM Гърция организираха MGI Demo Day @SKAG International – посещение на най-големия производител на тетрадки на Балканите – гръцката компания SKAG. SKAG International е също най-големият производител на папки, класьори, бележници и други канцеларски материали. Основана през 1956г. в Атина, тя и до днес е 100% гръцка семейна фирма, управлявана от три поколения – баща, син, внук от фамилията Скагиас.

презентация MGI Demo Day - SKAG International
Елена Дречева и Драгомир Милушев презентират Коника Минолта Бизнес Солюшънс България

Поводът за посещението беше иновативната MGI технология – MGI JETvarnish 3D Evo – оборудване за облагородяване на печатната продукция и успешното й приложение в бизнеса на гръцкия производител. Машината е решение за чатичен UV лак и  горещо фолио за 2D / 3D ефекти за листове с формат B1+ и по-малки. Вижте всички снимки от посещението в нашата галерия.

Посещението започна с презентация на домакините – Коника Минолта Бизнес Солюшънс България, GRAPHCOM Гърция и компанията SKAG International.

Костас Скагиас SKAG
Костас Скагиас, SKAG

Собственикът Костас Скагиас (син) разказа за подобренията в производствения процес след внедряването на машината и отговори на всички технологични въпроси на гостите за процеса на работа, създаването на нови продукти и пазарните възможности, до които е довело внедряването на това оборудване. Любопитен факт например е, че капацитетът на облагородяващите процеси е толкова голям, че освен за собствени нужди, SKAG International започват да предлагат нова услуга за печатници, рекламни агенции и собственици на брандове. Самата компания инвестира в създаването на собствени нови продукти – нови корици, тетрадки с добавена реалност, опаковки, рекламни материали и други.

Продуктите на SKAG могат да бъдат намерени в над 35 страни на всички континенти, като основни международни пазари са в Югоизточна Европа, Средиземноморието, по-голямата част от ЕС и Близкия изток. Още през 1972г. преди да се заговори за екология, компанията доброволно включва вертикални методи за рециклиране в производството си. Компанията има персонал от 100 души. Носител на множество награди.

Вижте всички снимки от посещението в SKAG International в нашата галерия.

JETvarnish 3D Еvo отговаря на нуждите на гръцкия производител за частично UV лакиране и 3D ефекти (с дебелина от 3 до 232µ), използвани върху продукти като тетрадки, папки и бележници, както за големи, така и за малки тиражи. Възможността за създаване на релеф и различни видове ефекти чрез гланц – предимството на дигиталната технология за облагородяване на материали с променливи данни и къси тиражи, позволява на SKAG International да предложат на клиентите си и услуга до поискване.

Комбинацията с полагането на топъл печат добавя още нови възможности за разработка на нови продукти – опаковки, плакати, календари, различни рекламни и арт материали. Без изработка на клишета, в дигитални тиражи – от 1 до безкрай брой отпечатъци. Процесът и за лака, и за фолио ефектите е изцяло дигитален, но машината работи както с с отпечатъци от дигитални, така и от офсетови машини.

Василис Антонополус, Графком
Василис Антонополус, Graphcom демонстрира възможностите на Jet Varnish Evo

Машината има интелигентен скенер AIS, който използва изкуствен интелект, за да напасне автоматично лака и топлия печат върху предварително напечатани листове. Системата се грижи за управлението на инкджет главите и контрол на всеки лист от тиража. Тя позволява и производство на персонализирани продукти. С помощта на алгоритми за синхронизация патентованата AIS система коригира неточности, допуснати при първоначалния офсетов или цифров печат и ламинирането.

„Бизнесът с папки, класьори и тетрадки, който е основата на компанията SKAG, намалява заради намаляването на хартиените документи от една страна, и заради застаряването на населението в Европа от друга. Затова и ние мислим 10 години напред като внедряваме нови продукти, с които да надградим бизнеса си и да увеличим мащабите си. MGI Jet varnish 3D Evo е част от тази промяна и нов път в развитието ни. “ – сподели за Printguide.info Тео Скагиас, финансов директор и трето поколение собственик на SKAG International.

Тео Скагиас, финансов директор
Тео Скагиас, финансов директор с дизайнера, който създава новите продукти в SKAG.

„За да създаваме нови и иновативни печатни продукти, дизайнерите ни трябва да познават всички възможности на оборудването MGI. Затова и ние инвестираме много в тези познания – обучаваме ги, пътуваме заедно на изложения и демонстрации на машините на нашите доставчици и заедно се стремим да създаваме дизайн, който използва пълния капацитет на технологията.“ – сподели Костас Скагиас, второ поколение собственик на SKAG International.

Вижте всички снимки от посещението в SKAG International в нашата галерия.

облагородени печатни материали в SKAG

За Graphcom Гърция – един от големите доставчици на печатно оборудване и материали за графичната индустрия в Гърция. Компанията има офиси в Сърбия и Албания, както и клиенти в Кипър и България. Продава на гръцкия пазар марките MGI, Xante, OKI, HP, Caldera, Sign Tronic, MacTac, Nazdar и други.

За Коника Минолта Бизнес Солюшънс България –  глобален лидер в оборудването за дигитален печат, компанията е създадена преди повече от 140 години, присъства в 150 държави и има повече от 44 хиляди служители. Компанията разработва продукти в области като производствен печат, интелигентно видеонаблюдение, оптични системи за промишлена употреба, функционални материали, здравеопазване и други. Българският клон на компанията е създаден през 2005 година. От 2016 г. насам броят на партньорите на Коника Минолта България се е увеличил с 21%, а екипът – с 46 на сто. Компанията има представителства в 10 български града – София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Велико Търново, Шумен, Плевен, Благоевград и Русе. (данни от конференция Digital Workplace of the Future).

 

Printguide.info благодари на Коника Минолта Бизнес Солюшънс България и Graphcom Гърция за възможността да се запознаем с успешната история на SKAG International. 

 

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.