Muller Martini и Hunkeler се сливат в едно

239
Muller Martini и Hunkeler се сливат в едно

Muller Martini Holding AG са придобили всички акции на Hunkeler Group. Няма допълнителна информация по условията на сделката, както и не се разкриват никакви планове за промени в продуктовите линии или за съдбата на марката Hunkeler.

 

 

Müller Martini и Hunkeler

 

Седалището и на двете компаниите Muller Martini и Hunkeler Group е в Швейцария. И двете произвеждат оборудване за довършителни процеси след отпечатване. Марката Müller Martini е по-известна сред офсетовите печатници, произвеждащи книги, списания, каталози и някои други видове продукти. Решенията на Hunkeler са предпочитани от дигиталните печатници, особено от тези, които използват ролни печатни машини.

Muller Martini има 1300 служители в цял свят и е основана 1946 г., а Hunkeler е основана през 1922 г. и има 280 служители. Hunkeler също така са известни със своето събитие Hunkeler Innovationdays, което се провежда веднъж на две години.

Между двете компании съществува дългогодишно партньорство и сливането е полезно за тях, и клиентите им. Любопитен факт е, че основателят на Muller Martini, Ханс Мюлер първоначално е работил като машинен инженер в Hunkeler, преди да основе собствената си компания.

В България Muller Martini се представлява от Хайделберг България ЕООД.

Профил на Muller Martini в каталога Полиграфия Инфо.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.