Адидас преминава изцяло на хартиени пликове за пазаруване

2122
Адидас преминава изцяло на хартиени пликове за пазаруване

За да подкрепи деня на Земята през тази година, производителят на спортни облекла Адидас обяви, че ще се откаже от използването на пликове за пазаруване от изкуствени материали.

Това ще доведе до елиминирането на 70 милиона торби от този тип, като от компанията обявиха, че в замяна ще преминат към хартиен еквивалент. Старт на кампанията бе даден в магазините в Русия и Казахстан.

 

хартиени торби

„Найлоновите торби са проблем, тъй като те не са продукт, подлежащ на рециклиране. Те са боклук. Добрите пластмаси могат да се ползват повторно, но торбичките не са от този тип.” Това заяви вицепрезидентът по въпросите за глобалната стратегия на търговската марка на Адидас.

Преминаването към хартиени торби ще бъде въведено поетапно в повече от 14 000 магазина по целия свят. То е част от стратегията за устойчиво развитие на компанията, в което също така те обещават да намалят със 75% разхода на хартия за оперативни нужди. Освен тези проблеми до 2020 година, Адидас са разписали още по 3 основни стъпки насочени към своите продукти и към хората. Част от тях са намаляването на разхода на вода и енергия. С целия документ, публикуван от Адидас може да се запознете тук.

Източник: www.adidas-group.com
Текста написа: Антон Даскалов

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/